FOTO Câştigătorul Hell’s Kitchen l-a dat pe spate pe Van Damme. Românul Tavi Oprea a gătit pentru zeci de vedete internaţionale

Ultima actualizare:

    După ce a mâncat din preparatul lui Tavi, Van Damme a ţinut să-l cunoască şi să-i strângă mânaFoto Arhivă Personală
După ce a mâncat din preparatul lui Tavi, Van Damme a ţinut să-l cunoască şi să-i strângă mânaFoto Arhivă Personală

Acum are doar 25 de ani şi se poate lăuda cu o experienţă impresionantă în bucătărie. A lucrat în restaurante bine cotate din Europa, a gătit pentru vedete internaţionale prin Dubai şi, întors în ţară, a câştigat Hell’s Kitchen şi premiul de 80.000 €. Oare ce cu ce ne va mai uimi, până la pensie?!

Tavi Oprea este un puşti cu mâini „de aur”, care face senzaţie în bucătărie. Şi-a descoperit pasiunea pentru gătit pe când avea 17 ani şi lucra în restaurantul unui hotel de 4 stele din Lisabona. „Acolo eram angajat la spălat de vase, dar eu eram fascinat de gătit. Îmi amintesc că spălam repede vasele ca să fug apoi să urmăresc bucătarii. Chef-ul m-a observat, m-a chemat la o discuţie despre ce vreau să fac în viaţă şi mi-a propus să merg la o şcoală de bucătărie din Lisabona. Aşa am făcut, m-am ţinut şi de serviciu, şi de cursuri, apoi am promovat şi am intrat în rândul bucătarilor”, povesteşte Tavi Oprea, cel care în decembrie 2014 a câştigat concursul Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor de la Antena 1.De la Lisabona, la sfârşitul lui 2012 a ajuns în Dubai, unde a lucrat ca chef de partie la un restaurant din Burj Khalifa. Evident, pe acolo s-au perindat o mulţime de staruri internaţionale care au mâncat din bucatele gătite de el. Mel Gibson, Katy Perry, Jessie J, Jean-Claude Van Damme, Lionel Richie, Robin Williams sau preşedintele Angolei sunt doar câteva dintre personalităţile care s-au lins pe degete după mâncărurile românului nostru, originar din Oneşti. „Îmi amintesc de Mel Gibson, care a mâncat un Sirloin Wagyu cu green vegetables, Van Damme care a mâncat tot carne (împreună cu toată echipa lui), Katy Perry, care a vrut stridii, fructe de mare, după care a trecut pe pui şi mini burgeri. Sunt mândru să spun că au fost încântaţi de farfuriile mele şi nu de puţine ori am fost chemat pentru a fi felicitat”, povesteşte tânărul.După Dubai, anul 2014 l-a găsit la Londra. Avansase în bucătărie, avea un job respectat, bine plătit. A ales să se întoarcă în România pentru a deveni un nume în ţara lui. Şansa a fost participarea la concursul de gătit de la Antena 1, pe care l-a câştigat, odată cu premiul de 80.000 de euro. Succesul acesta l-a convins să rămână în ţară. Sau poate şi propunerea lui chef Florin Dumitrescu de a lucra în restaurantul lui din Bucureşti.„În bucătărie mă simt ca peştele în apă, nici nu mai contează câte ore stau pe zi. Timpul trecere repede şi îmi place. Ştiu sute de reţete, dar de multe ori improvizez, îmi vin ideile chiar în timp ce gătesc. Caut de fiecare dată combinaţii care îţi lasă gura apă”, mai spune Tavi Oprea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
banner dana roba png
cezara dafinescu  jpg
irina shayk jpg
florin piersic facebook jpg
banner Ileana Stana Ionescu png
hyvlș jpg
image png
Ramona Manole jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net