Felicia Filip: «Aici e locul meu de linişte»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Un birou plin de cărţi, de diplome şi de icoane, un salon pentru oaspeţi, un dormitor şi încă un birou mai mic, de rezervă, acesta este universul sopranei Felicia Filip. Împreună cu soţul ei, regizorul de operetă Cristian Mihăilescu, a amenajat o casă care se vede încă de la intrare că este locuită de artişti.

"Locuinţa aceasta are o istorie aparte. Am primit-o moştenire de la mătuşa soţului, în 1992, am renovat-o, dar nu apucasem să ne mutăm în ea imediat.Într-o iarnă geroasă s-au spart nişte ţevi de la mansardă şi au inundat tot. Am aşteptat un an să se usuce totul. Lemnăria era distrusă, parchetul înflorit, uşile pocnite.Am luat-o de la capăt cu renovarea, iar într-una din zilele anului 1999 mi-am aşteptat soţul cu două geamantane. Atunci am zis că e timpul să ne mutăm", îşi începe povestea Felicia Filip.

Biroul este locul de suflet pentru amândoi. Cărţi despre artă, muzică, teatru, religie, pictură, dicţionare, culegeri de albume, partituri, discuri, diplome şi distincţii primite de-a lungul timpului, toate s-au adunat în camera devenită neîncăpătoare.

Atât de neîncăpătoare, încât cei doi soţi trebuie să facă cu rândul, atunci când au de lucru. "Când creează ceva, soţul meu se înconjoară de documentaţie, cărţi, foloseşte televizorul, video, e o muncă de la care nu poate fi deranjat. Atunci eu mă refugiez în celălalt birou, şi invers", explică soprana.

Profesia şi viaţa particulară se îmbină într-un mod echilibrat în existenţa celor doi artişti. Astfel, au decretat faptul că biroul e viaţa lor, iar casa e o imagine în oglindă a personalităţii lor. "Aici ne retragem să ne încărcăm bateriile, casa e acumulatorul nostru, e locul de linişte şi echilibru".

Fiecare obiect din casă îşi are povestea şi valoarea sa sentimentală. Icoana Sfintei Maria, primită anul trecut de la un părinte "coborât, parcă, din Ceruri", îi ocroteşte casa şi munca.

simeon stalpnicul png

În acest living, Felicia Filip îşi bea cafeaua şi îşi primeşte musafirii. Tablouri vechi şi afişe ale unor spectacole celebre la care au muncit cei doi artişti tapetează pereţii acestei case de o eleganţă şi bun-gust desăvârşite.

simeon stalpnicul png

Colţul cu icoane

Imediat la intrarea în birou este colţul cu icoane.

"Aici ne regăsim când realitatea dură ne bruschează", spune Felicia Filip. Unele sunt foarte vechi, de peste 100 de ani, altele sunt primite de la o mănăstire din Sighişoara şi toate au o valoare sentimentală puternică pentru posesori.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net