Vocile din spatele Paulei şi a lui Ovi

Ultima actualizare:

Participarea la Eurovision presupune câteva reguli: melodia nu trebuie să depăşească durata de trei minute, iar pe scenă nu pot urca mai mult de şase persoane.

Dacă unii concurenţi au ales să fie înconjuraţi de dansatori, alţii, precum Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu, au preferat să-şi întărească „ofensiva" vocală. Aşa au ajuns cele patru fete să urce pe scenă alături de Paula şi Ovi. Şi ele au contribuit „cu o mică parte" la onorantul loc 3, obţinut săptămâna trecută la Oslo.

Andrada Suliman (28 de ani) a părăsit oraşul natal, Timişoara, pentru Capitală, acum cinci ani. Este mama gemenilor Mario şi Sibel, în vârstă de un an şi opt luni, cărora le-a dus dorul de cum a ajuns la Oslo. După ce a lansat un album de muzică dance cu formaţia Hotline, în 2000, Andrada a plecat în Asia. „Am plecat din ţară în 2003, cu un contract de opt luni în Vietnam, unde am cântat la un hotel de cinci stele, care avea să se prelungească cu încă 15 luni, în China", povesteşte. Revenită în ţară, a colaborat cu A.G.Weingerber, Paula Seling, Undercover şi Popa's Band.

Andrada a fost percepută ca fiind „capul limpede" al grupului de fete. „Într-adevăr, sunt cea mai mare dintre ele, dar nu am simţit diferenţa de vârstă. Am fost pe aceeaşi lungime de undă şi ne-am simţit foarte bine împreună. Am avut grijă doar ca nu cumva să ne pierdem prin Oslo", spune amuzată. În prezent, Andrada şi-a reluat activitatea la Kanal D, ca backing vocal, dar şi cea de solistă a trupei Richie Rich, care concertează în diverse cluburi din Capitală.

Andreea Moldovan şi Larisa Borza, ambele în vârstă de 20 de ani, se cunosc din anul întâi de facultate. Sunt prietene şi colege de bancă la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, specialitatea Compoziţie Jazz-Muzică Uşoară, la clasa Crinei Mardare, respectiv Mircea Tiberian.

Andreea, originară din Baia Mare (ca şi Paula Seling, pe care o ştie de mică), a început să cânte la vârsta de trei ani. La trei ani şi jumătate, în 1993, a câştigat premiul Ministar. A participat la festivaluri naţionale şi intenaţionale - Ursuleţul de Aur, Golden Star, Delfinul de Aur, Discovery Fest (Bulgaria), Sun Flowers (Serbia) - iar în 2007, împreună cu Felicia Filip şi trupa K1, a efectuat turneul Callatis Eurotour, cântând pentru comunităţile de români. A făcut backing vocals pentru trupa Cortez, dar şi pentru Andra.

Larisa Borza a intrat în echipa Eurovision datorită profesoarei ei, Crina Mardare. A colaborat cu Cătălin Josan la Eurovision, unde a făcut cunoştinţă cu percuţionistul Felix Moldovan, cel care a invitat-o în Babilon Grup, trupa care cântă în fiecare weekend la Cafepedia, în Bucureşti. „Paula este o persoană deosebită, mult mai modestă decât mă aşteptam. Ne-a încurajat, ne-a dat sfaturi care ­ne-au ajutat să ne prezentăm la înălţime pe scenă. Pentru mine este un exemplu, iar de la Ovi - un tip foarte talentat - am avut multe de învăţat. Împreună am format o echipă perfectă", spune Larisa.

Bianca împlineşte curând 17 ani, iar experienţa Eurovision este cel mai important moment din viaţa ei. A cunoscut-o pe Paula la festivalul „Cântecul Oraşului", din Râmnicu Sărat, unde solista avusese un recital iar ea a fost premiată.

Mi-a cerut numărul de telefon în vederea unor colaborări. Abia prin februarie m-a sunat şi mi-a propus să fac parte din proiectul ei. Deja credeam că a uitat", îşi aminteşte amuzată, Bianca. La Oslo, Bianca a primit vestea că are probleme la şcoală din cauza absenţelor, chiar dacă lipsa ei era motivată de un ţel împărtăşit de milioane de români: victoria la Eurovision. „Am găsit înţelegere la conducerea şcolii şi chiar dacă au apărut câteva mici probleme, ele s-au rezolvat", spune acum, mulţumită.

Unanimitate: locul 3 este „onorant"

Locul 3 la Eurovision a reprezentat confirmarea unei decizii bine luate când cele patru fete au pornit pe acelaşi drum cu Paula şi Ovi. „Locul pe care România l-a obţinut la Oslo este unul onorabil. Bineînţeles, am sperat cu toţii la primul loc, dar având în vedere că finala a fost grea, sunt foarte mulţumită şi cu trei", spune Larisa. Andreea îi împărtăşeşte părerea şi spune că Paula şi Ovi meritau primul loc, dar „sigur că este un loc şi un punctaj foarte bune".

Andrada aplaudă reuşita, dar punctează că „întotdeuna este loc de mai bine, nu?", iar cea mai tânără dintre el, Bianca, menţionează: „ În contextul politico-economic de faţă, locul trei este grozav!"

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net