Fetiţa lui Moştenescu, operată la inimă, la cinci luni

Ultima actualizare:

În urmă cu cinci luni, actorul din „Nimeni nu-i perfect" (Prima TV), era în culmea fericirii. Soţia sa, Luminiţa, le-a adus pe lume pe gemenele Elena şi Ana.

Din păcate, însă, la scurtă vreme, părinţii au fost înştiinţaţi de medici că Elena suferă de o malformaţie congenitală la inimă, cunoscută sub numele de Tetralogie Fallot şi că, dacă nu va fi operată, riscă să moară în doar câţiva ani.

Cum în România nu există la această oră o clinică de cardiologie infantilă, ei au fost sfătuiţi să meargă de urgenţă la un spital din Germania.

„Informaţii din surse separate m-au dus către clinica de cardiologie din localitatea germană Bad Oeyenhausen. Întâmplarea face că directorul acestei clinici pe ramura de chirurgie, un om care a reuşit să fie mai bun decât nemţii şi să le fie şef, e român şi se numeşte Eugen Săndică", a povestit actorul pentru revista VIP.

Toată familia s-a mutat o lună în Germania, pentru a fi alături de micuţă, care a ajuns din nou în braţele părinţilor, de această dată, sănătoasă tun, chiar în Ajunul Crăciunului.

Costurile intervenţiei pe cord s-au ridicat la 30.000 de euro, însă suma a fost decontată de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

"Am rezolvat totul cu formularul E 112, eliberat de CNAS, în doar 10 zile, pentru oricine are afecţiuni netratabile în ţară. Prin acest formular statul român plăteşte integral costurile intervenţiei, spitalizării etc. Trebuie doar un raport medical din care să reiasă afecţiunea şi necesitatea deplasării în străinătate, raport ce se eliberează de către un medic de specialitate", a declarat Dragoş, pentru Click!

O altă fetiţă va fi operată în Germania pentru a avea o viaţă normală. Citeşte despre cazul ei!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net