Elena Băsescu se face de râs în intervenţiile din PE

Ultima actualizare:

    Elena Băsescu în Parlamentul European
Elena Băsescu în Parlamentul European

Eurodeputatul Elena Băsescu, binecunoscută printr-o serie de greşeli de exprimare, a făcut din nou două erori într-o intervenţie în plenul PE. Vorbind despre scutul american antirachetă, eurodeputatul a încurcat la început data la care România a acceptat invitaţia SUA de a participa, iar apoi a susţinut că acordul trebuie ratificat de Legislativul european.

"În data de 8 februarie 2010, România a acceptat invitaţia făcută de către preşedintele Statelor Unite de a participa la dezvoltarea sistemului american de apărare antirachetă. Este o dovadă de încredere acordată ţării mele, având în vedere, inclusiv, profesionalismul de care a dat dovadă armata română în Afganistan şi Irak. Pe teritoriul României vor fi amplasate trei baterii a câte opt rachete fiecare. Calendarul convenit cu partea americană vizează funcţionarea acestui sistem de apărare începând cu anul 2015", a spus Elena Băsescu ieri, la începutul discursului ei în plenul Parlamentului de la Strasbourg.

În realitate, preşedintele Traian Băsescu a anunţat că CSAT a aprobat în 4 februarie instalarea de componente antirachetă pe teritoriul României.

Elena Băsescu şi-a încheiat pledoaria printr-o nouă greşeală: "în perioada imediat următoare vor fi iniţiate negocieri bilaterale pentru încheierea acordurilor necesare, urmând ca acestea să fie ratificate de către Parlamentul European".

Acordurile bilaterale dintre SUA-România privind scutul antirachetă nu trebuie ratificate de Parlamentul European, ci de cel român, lucru anunţat şi de preşedintele Băsescu în 4 februarie.

Citeşte şi:

Eba se încurcă şi-n cifre, şi-n litere

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net