Botezatu, implicat fără vină în jaful secolului?

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Scandalul celor şapte opere de artă furate de trei români dintr-un muzeu din oraşul olandez Rotterdam se extinde. Mai nou, numele celui mai mare creator de modă român, Cătălin Botezatu, este implicat în ceea ce Poliţia Română şi Interpolul consideră a fi cel mai mare furt de opere de artă din istorie.

Asistentul manager al creatorului de modă Cătălin Botezatu şi un cetăţean din Republica Moldova s-ar fi întâlnit cu un om de afaceri, Constantin Dinescu, pentru a-i propune să cumpere două dintre picturile dispărute. Cei doi i-ar fi propus acestuia să achiziţioneze un tablou de Matisse şi unul de Gaugain evaluate la 60 de milioane de euro. Dinescu s-ar fi arătat interesat de afacere, dar a cerut ajutorul unui expert care a ajuns la concluzia că cele două tablouri erau originale.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Potrivit anchetatorilor, omul de afaceri a refuzat, însă, să cumpere tablourile întrucât se presupunea că aparţineau patrimoniului şi că ar fi fost furate. Informaţiile sunt inserate în motivarea deciziei date de reprezentanţii Judecătoriei Sectorului 5 la mandatul de arestare a celor trei hoţi români Eugen Darie, Radu Dogaru şi Mihai Alexandru Bitu. Mai mult, surse din rândul anchetatorilor spun că asistentul ar fi Petre Condrat, unul dintre manechinii preferaţi ai celebrului creator de modă.

"Nu ştiu despre ce este vorba. Nu am nici o legătură cu ce s-a întâmplat. Întreaga presă a sărit pe mine, când mai bine ar fi fost să ia legătura cu organele abilitate, respectiv Parchetul. E vorba despre imaginea mea, care are de suferit dacă numele meu este adus nejustificat în asemenea scandal. Dacă un cunoscut al meu sau un fost colaborator face ceva, nu înseamnă că eu am vreo vină sau sunt implicat. Repet, nu sunt implicat în asemenea acţiune", a declarat Cătălin Botezatu, pentru Mediafax.

Mihai Alexandru Bitu, Eugen Darie şi Radu Dogaru au fost reţinuţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală la cererea Interpol şi la 21 ianuarie, magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au dispus arestarea lor preventivă pentru 29 de zile. Decizia a fost contestată ieri de cei trei la Tribunalul Bucureşti care le-a respins însă cererea.

O echipă de poliţişti şi un procuror olandez se află deja în România pentru a participa la ancheta legată de furtul unor tablouri de la Muzeul Kunsthal, din Rotterdam, de către mai mulţi români, a anunţat şeful Poliţiei Române, Petre Tobă. Acesta a precizat într-o conferinţă de presă, că în acest caz, considerat de Interpol cel mai mare furt de tablouri din istorie, ancheta este în plină desfăşurare. Potrivit interceptărilor, intraţi în panică, cei trei hoţi români ar fi vrut inclusiv să de-a foc tablourilor pentru a şterge toate urmele furtului.

Avocaţii celor trei bărbaţi arestaţi pentru furtul tablourilor din Olanda au arătat ieri, cu ocazia judecării recursului la mandatul de arestare, că probele DIICOT nu dovedesc cu exactitate şi în mod direct faptul că aceştia au deţinut o parte din picturile sustrase şi că există contradicţii în dosar. Potrivit apărătorului său, Alexandru Bitu a fost denunţat procurorilor DIICOT de o fostă prietenă a sa, Andreea Nicoleta Ivan, despre care s-ar fi ştiut că este o fostă prostituată şi care ar fi susţinut în faţa anchetatorilor că a văzut două fotografii cu tablouri în telefonul acestuia.

Paul Gauguin- Femeie în faţa unei ferestre deschise, zisă Logodnica

simeon stalpnicul png

Claude Monet- Podul Waterloo, Londra

simeon stalpnicul png

Meyer de Haan- Autoportret

simeon stalpnicul png

Picasso- Cap de Arlechin

simeon stalpnicul png

Claude Monet- Podul Charing Cross

simeon stalpnicul png

Lucian Freud-Femeie cu ochi închişi

simeon stalpnicul png

Inculpaţii au vizitat muzeul pentru a-şi impresiona iubitele

Dialog fabulos ieri între judecători şi inculpatul Eugen Darie. Întrebat despre implicarea sa în cazul tablourilor furate din muzeul din Rotterdam, Darie a declarat că nu știe, dar a recunoscut că a fost de două ori la muzeu.

Judecător: Aţi fost vreodată la muzeul din Rotterdam? Darie: Da.

Să înteleg că sunteţi un mare iubitor de artă? Darie: Nu. Am fost să le vizitez pentru că așa se face. Prima oară din curiozitate, iar a doua oară pentru a-i face o surpriză prietenei mele

Ce surpiză? Darie: Să o duc să viziteze și ea muzeul.

Si ce aţi înţeles după ce aţi fost de două ori la muzee? Darie: (După câteva momente de ezitare) Nimic.

16 octombrie 2012: Jaful de la Kunsthal Rotterdam

200 de milioane de euro! La atât a fost evaluată paguba jafului de la muzeul din Olanda, când au dispărut tablouri realizate de Pablo Picasso, Vincent van Gogh, Andy Warhol şi Claude Monet.

Spărgătorii au lucrat profesionist bruind sistemul de supraveghere. Spargerea a fost dată înainte de ora 3.00 noaptea, când agenţii de pază au declanşat alarma constatând dispariţia capodoperelor.

Deşi iniţial nu a fost precizată valoarea tablourilor "Cap de Arlechin" - Picasso, "Cititoare în alb şi galben" - Henri Matisse, "Podul Waterloo, Londra" şi "Podul Charing Cross" - Claude Monet, "Femeie în faţa unei ferestre deschise, zisă Logodnica" - Paul Gauguin, "Autoportret" - Meyer de Haan's şi "Femeie cu ochi închişi" - Lucian Freud, ulterior s-a menţionat faptul că pe piaţa neagră capodoperele pot ajunge şi la peste 200 de milioane de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net