«The Hurt Locker», cel mai bun film al anului - VIDEO

Ultima actualizare:

Adevărul.ro şi Click.ro transmit evenimentele de pe covorul roşu în timp real

06:59 "The Hurt Locker" este cel mai bun film al anului.

06:55 Barbara Streisand prezintă nominalizaţii pentru cel mai bun regizor şi înmânează premiul regizoarei Kathryn Bigelow, "The Hurt Locker". Kathryn Bigelow este prima femeie care a câştigat un Oscar pentru regie din istoria decernării premiilor. În 82 de ani de istorie a premiilor Oscar, regizoarea de 58 de ani este a patra femeie care concurează pentru statueta decernată celui mai bun regizor, pentru filmul 'The Hurt Locker' (Echipa de foc). Înaintea ei au fost italianca Lina Wertmuller ('Seven Beauties' - 1976), neo-zeelandeza Jane Campion ('Lecţia de pian' - 1993) şi americanca Sofia Coppola ('Lost in Translation' - 2003).

06:49 Oscarul pentru cea mai bună actriţă în este câştigat de Sandra Bullock, "The Blind Side". Actriţa primeşte Oscarul pentru prima dată în carieră. Sandra Bullock, Helen Mirren, Carey Mulligan, Gabourey Sidibe şi Meryl Streep, nominalizate la categoria cea mai bună actriţă au fost prezentate înaintea înmânării premiului de colegi de platou.

06:32 Kate Winslet a înmânat premiul Oscar pentru cel mai bun actor lui Jeff Bridges. Actorii nominalizaţi, Jeff Bridges, George Clooney, Colin Firth, Morgan Freeman şi Jeremy Renner au fost prezentaţi într-o manieră emoţionantă de colegi de platou.

06:17 Oscarul pentru cel mai bun film străin este câştigat de "The Secret in Their Eyes (El Secreto de Sus Ojos)", regizat de Juan José Campanella. Premiul a fost înmânat de Pedro Almodovar şi Quentin Tarantino.

06:09 Premiul pentru cea mai bună editare este luat de  Bob Murawski şi Chris Innis, "The Hurt Locker".

06:04 Matt Damon prezintă premiul pentru cel mai bun documentar, care este câştigat de  Louie Psihoyos şi Fisher Stevens, "The Cove". Într-un golf mic de lângă satul japonez Taiji pescarii folosesc sonare pentru a prinde delfini, care sunt apoi măcelăriţi şi vânduţi fraudulos, spunând că este carne de balenă.

05:57 Joe Letteri, Stephen Rosenbaum, Richard Baneham şi Andrew R. Jones, "Avatar" câştigă un Oscar pentru cele mai bune efecte speciale.

05:53 Premiul pentru categoria cea mai bună coloană sonoră este câştigat de Michael Giacchino, "Up".

05:41 Demi Moore prezintă momentul In Memoriam, care aduce un omagiu celor care au încetat din viaţă. James Taylor cântă o piesă a formaţiei Beatles, "In My Life", iar în filmul prezentat sunt Patrick Swayze, Brittany Murphy, Roy Disney, Michael Jackson, Karl Malden.

05:36 Sandra Bullock prezintă premiul pentru categoria cea mai bună imagine, care este câştigat de Mauro Fiore, "Avatar".

05:26 Filmul "The Hurt Locker" a primit dou premii Oscar, pentru cel mai bun montaj - sunet şi cel mai bun mixaj - sunet de Paul N.J. Ottosson

05:14 Tom Ford şi Sarah Jessica Parker au înmânat Oscarul pentru cele mai bune costume, câştigat de Sandy Powell, "The Young Victoria".

05:07 Primul Oscar pentru "Avatar", la categoria cea mai bună scengrafie.  Rick Carter and Robert Stromberg (Art Direction) şi Kim Sinclair (Set Decoration) pleacă cu statueta de aur acasă, după un discurs emoţionant.

05:01 Mo'Nique câştigă premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, în pelicula " Precious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire". Mary (Mo'Nique) este o mamă abuzivă a cărui comportament crud are un efect devastator asupra fiicei sale adolescente, care este însărcinată.

04:52  Joachim Back şi  Tivi Magnusson, "The New Tenants", pleacă acasă cu Oscarul pentru cel mai bun scurtmetraj.Oscarul pentru categoria cea mai bună adaptarea a unui scenariu a fost câştigat de Geoffrey Fletcher, "Precious: Based on the Novel Push by Sapphire".

04:42 Premiul pentru cel mai bun machiaj este prezentat într-o manieră foarte originală, de un "personaj" (Ben Stiller) din Avatar. Barney Burman, Mindy Hall and Joel Harlow pleacă acasă cu premiul, pentru filmul "Star Trek".

04:38 "Music by Prudence" de Roger Ross Williams, Elinor Burkett câştigă premiul pentru cel mai bun documentar scurtmetraj.

04:34 Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj animat fost câştigat de "Logorama", de Nicolas Schmerkin.

04:28 Regizorul John Hughes, care a încetat din viaţă anul trecut, a avut rezervat un moment în cadrul ceremoniei. O serie de actori din filmele regizate de Hughes au spus câteva cuvinte despre el, iar familia regizorului este prezentă în sală.

04:15 Robert Downey Jr. şi Tina Fey prezintă premiul pentru cel mai bun scenariu, care este câştigat de Mark Boal, cu filmul "The Hurt Locker". Pe măsură ce războiul din Irak continuă, sergentul William James preia una dintre cele mai periculoase sarcini: dezamorsarea unei bombe.  În timp ce James încearcă să termine treaba, liderul echipei sale de suport, sergentul JT Sanborn devine deosebit de îngrijorat de ceea ce simte în legătură cu comportamentul lui James.

04:06 Premiul pentru cel mai bun cântec merge la Ryan Bingham şi T Bone Burnett pentru piesa "The Weary Kind (Theme from Crazy Heart)" din filmul "Crazy Heart".

03:59 Premiul pentru cea mai bună animaţie este câştigat de pelicula "Up". Carl Fredricksen, un bătrân singur şi aiurit, încearcă să zboare cu casa cu ajutorul a sute de baloane.

03:49 Penelope Cruz prezintă nominalizările pentru cel mai bun actor în rol secundar, care este câştigat de Christoph Waltz, în filmul "Inglourious Basterds". Christoph Waltz (foto) joacă rolul colonelului Hans Landa, un ofiţel nazist cu talentul de a găsi oamenii care se ascund.

03:38 Steve Martin şi Alec Baldwin, gazdele evenimentului, spun că Meryl Streep deţine recordul pentru cele mai multe nominalizări, dar şi pentru cele mai multe dăţi când nu a plecat cu statueta din aur acasă.

03:30 A început ceremonia decernării Premiilor Oscar în Kodak Theatre. Neil Patrick Harris, actorul din serialul "Hoe I Met Your Mother", a urat "Bună seara!" invitaţilor la cel mai important eveniment din cinematografie.03:28 Meryl Streep, prezentă pe covorul roşu, a declarat că este una din puţinele ocazii în care poate să îşi vadă prietenii.

03:02 Primele imagini de pe covorul roşu au început să fie transmise de HBO. Starurile şi-au făcut apariţia în ţinute senzaţionale.

Ceremonia pentru cea de-a 82-a ediţie a Premiilor Oscar a închis întregul complex Hollywood & Highland, iar traficul de pe Hollywood Boulevard este închis, transmite AP.

Starurile sunt pregătite pentru sosirea pe covorul roşu şi teatrul este gata să găzduiască cea mai importantă seară din industria filmului.

Favoriţii din această seară sunt „Avatar” şi "The Hurt Locker", două filme regizate de doi foşti soţi, James Cameron şi Kathryn Bigelow.

În acest an, lista nominalizaţilor s-a mărit la zece, astfel că este puţin probabil ca un film să întrunească aprobarea majorităţii.

În condiţiile în care juriul a fost rugat să realizeze un top al preferinţelor, este foarte posibil ca alegerea secundară a majorităţii să fie, de fapt, câştigătorul marelui premiu, lucru care ar putea să nemulţumească pe toată lumea.

Nominalizată pentru prima oară în cariera sa la Oscar (categoria: „cea mai bună actriţă în rol principal“), pentru interpretarea din filmul „The Blind Side“, Sandra Bullock a primit cu o seară înainte de decernarea Premiilor Oscar Zmeura de Aur. Ruşinosul trofeu i-a fost acordat actriţei pentru prestaţia din pelicula „All About Steve“.

NOMINALIZĂRI

Cel mai bun film"Avatar" "The Blind Side" "District 9" "An Education" "The Hurt Locker" "Inglourious Basterds""Precious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire" "A Serious Man" "Up""Up in the Air"

Cel mai bun actor în rol principalJeff Bridges - "Crazy Heart" George Clooney - "Up in the Air" Colin Firth - "A Single Man" Morgan Freeman - "Invictus" Jeremy Renner - "The Hurt Locker"

Cel mai bun actor în rol secundarMatt Damon - "Invictus" Woody Harrelson - "The Messenger" Christopher Plummer - "The Last Station" Stanley Tucci - "The Lovely Bones" Christoph Waltz - "Inglourious Basterds"

Cea mai bună actriţă în rol principalSandra Bullock - "The Blind Side"Helen Mirren - "The Last Station" Carey Mulligan - "An Education"Gabourey Sidibe - "Precious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire"Meryl Streep - "Julie & Julia"

Cea mai bună actriţă în rol secundarPenélope Cruz - "Nine"Vera Farmiga - "Up in the Air"Maggie Gyllenhaal - "Crazy Heart"Anna Kendrick - "Up in the Air"Mo'Nique - "Precious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire"

Cel mai bun film - animaţie"Coraline" "Fantastic Mr. Fox""The Princess and the Frog" "The Secret of Kells""Up"

Cel mai bun regizorJames Cameron - "Avatar"Kathryn Bigelow - "The Hurt Locker"Quentin Tarantino - "Inglourious Basterds" Lee Daniels - "Precious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire"Jason Reitman - "Up in the Air"

Cea mai bună scengrafie"Avatar""The Imaginarium of Doctor Parnassus" "Nine" "Sherlock Holmes" "The Young Victoria"

Cea mai bună imagine"Avatar""Harry Potter and the Half-Blood Prince" "The Hurt Locker" "Inglourious Basterds""The White Ribbon"

Cele mai bune costume"Bright Star""Coco before Chanel" "The Imaginarium of Doctor Parnassus""Nine""The Young Victoria"

Cel mai bun documentar"Burma VJ" "The Cove""Food, Inc.""The Most Dangerous Man in America: Daniel Ellsberg and the Pentagon Papers""Which Way Home"

Cel mai bun documentar scurtmetraj"China's Unnatural Disaster: The Tears of Sichuan Province""The Last Campaign of Governor Booth Gardner""The Last Truck: Closing of a GM Plant""Music by Prudence""Rabbit à la Berlin"

Cea mai bună editare"Avatar" "District 9" "The Hurt Locker" "Inglourious Basterds" "Precious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire"

Cel mai bun film străin"Ajami""El Secreto de Sus Ojos""The Milk of Sorrow""Un Prophète""The White Ribbon"

Cel mai bun machiaj"Il Divo""Star Trek" "The Young Victoria"

Cea mai bună coloană sonoră"Avatar" "Fantastic Mr. Fox" "The Hurt Locker" "Sherlock Holmes" "Up"

Cel mai bun cântec"Almost There" - "The Princess and the Frog" "Down in New Orleans" - "The Princess and the Frog""Loin de Paname" - "Paris 36" "Take It All" - "Nine" "The Weary Kind (Theme from Crazy Heart)" from "Crazy Heart"

Cel mai bun scurtmetraj animat"French Roast""Granny O'Grimm's Sleeping Beauty" "The Lady and the Reaper (La Dama y la Muerte)""Logorama" "A Matter of Loaf and Death"

Cel mai bun scurtmetraj"The Door" "Instead of Abracadabra" "Kavi""Miracle Fish" "The New Tenants"

Cel mai bun montaj - sunet"Avatar""The Hurt Locker""Inglourious Basterds" "Star Trek" "Up"

Cel mai bun mixaj - sunet"Avatar" "The Hurt Locker""Inglourious Basterds" "Star Trek" "Transformers: Revenge of the Fallen"

Cele mai bune efecte speciale"Avatar" "District 9" "Star Trek"

Cea mai bună adaptarea a unui scenariu"District 9" "An Education" "In the Loop" "Precious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire""Up in the Air"

Cel mai bun scenariu"The Hurt Locker" "Inglourious Basterds""The Messenger""A Serious Man""Up"

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Enzo chefi la cutite jpg
don pepe colaj captura video jpg
bia khalifa colaj instagram jpg
feli facebook jpg
freya allan jpg
banner Antonela Pătruț png
banner claudia patrascanu png
banner Antonio Pasarelli png
image
actualitate.net
image
actualitate.net