Studiu: Piersicile inhibă celulele canceroase

Ce beneficii au piersicile

Ce beneficii au piersicile
Citeste tot despre: 

Cercetătorii de la Universitatea Washington State alături de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Texas au descoperit că polifenolii conţinuţi de piersici inhibă dezvoltarea celulelor de cancer la sân şi combat abilitatea acestor celule de a se răspândi.

Oamenii de ştiinţă susţin că antioxidanţii conţinuţi în fructe ar putea fi adăugaţi în terapiile care reduc riscul de metastază, considerată principala cauză de deces în cazul cancerului mamar şi al altor tipuri de cancer. Cercetătorii afirmă că antioxidanţii  completează efectul tratamentelor medicale şi inhibă creşterea tumorilor. Vitaminele şi polifenolii care fac din piersici o armă veritabilă anticancer se găsesc în cantităţi suficiente doar în piersicile coapte natural.

Aceşti compuşi ar putea fi administraţi sub formă de extras sau prin consumarea a doua-trei piersici coapte pe zi. „ Eu aş opta pentru trei piersici pe zi”, afirma Giuliana Noratto, profesor de ştiinte alimentare la Universitatea Washington State.

 

 

 

Citește și

  • Sărace în calorii, piersicile pot fi consumate la discreţie chiar şi de către persoane care ţin la siluetă, sau doresc să slăbească. Sunt fructele prezente în foarte multe diete de slăbit moderne, conţinând numai 39 de calorii la 100 g.