Știți că și cafeaua decofeinizată conține substanțe nocive ?

Ultima actualizare:

    Cercetătorii au constatat că și cafeau decofeinizată este nocivăSursa foto: doxologia.ro
Cercetătorii au constatat că și cafeau decofeinizată este nocivăSursa foto: doxologia.ro

Pentru a alunga oboseala acumulată și stresul multe persoane consumă mai multe cești de cafea pe zi. Când este consumată în exces, cafeaua are efecte negative asupra organismului, deoarece contribuie la creşterea nivelului de colesterol „rău”.

În această situația de vină este cafestolul, un compus care apare în compoziţia cafelei, atunci când licoarea îndrăgită este preparată prin încălzire trepată (tip expresso sau cafeaua la ibric, foarte gustoase, dar nesănătoase). Specialiştii olandezi au constatat că un consum constant (de cinci ceşti de cafea pe zi, timp de o lună) cresc nivelul colesterolului cu un procent de 7%.

Și cafeauna decofeinizată este nocivă

În mod surprinzător, şi cafeaua decofeinizată conţine cafestol, substanța nocivă prezentă în cafeaua naturală. De aceea,  persoanele care cred că-şi  protejează sănătatea consumând acest tip de cafea se înșală. Cafeaua decofeinizată, pe lângă substanţele chimice rămase după procesul de decofeinizare, îngurgitează şi cafestol, o substanţă nocivă pentru organism.       

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net