Remedii naturiste care scad colesterolul

Ultima actualizare:

    Fă-ţi un obicei din a bea  ceai verde în  fiecare dimineaţă
Fă-ţi un obicei din a bea ceai verde în fiecare dimineaţă

Colesterolul mărit este o problemă care se tratează nu numai cu pastile de la farmacie. În natură avem aliaţi de nădejde care pot face minuni.

Se găsesc sub formă de ceaiuri medicinale, tincturi, fructe, legume şi seminţe.

Anghinarea este una dintre cele mai bune plante care scad colesterolul

Conţine cinarină, un compus cu efecte benefice asupra ficatului, pe care îl ajută să metabolizeze mai bine grăsimile. Contribuie la eliminarea toxinelor, stimulează secreţia şi eliminarea bilei, este hepatoprotectoare şi împiedică depunerea grăsimilor pe vasele de sânge. Se foloseşte sub formă de ceai, tinctură sau pulbere, în compoziţia capsulelor.

Păpădia este o altă plantă valoroasă pentru sănătate

Are proprietăţi diuretice, depurative, curăţă organismul de toxine şi împiedică trecerea colesterolului în sânge. În acelaşi timp, are un rol important în metabolizarea lui eficientă, transformându-l, la nivelul ficatului, în acizi biliari.

Fă-ţi un obicei din a bea zilnic ceai verde

Conţine antioxidanţi care ajută la reducerea colesterolului şi a trigliceridelor (alt tip de grăsimi din sânge). În acelaşi timp, creşte colesterolul bun şi ajută la detoxifierea organismului.

Scorţişoara

Specialiştii spun că 6 grame de scorţişoară pe zi reduc colesterolul rău cu până la 30%. Asta, evident, dacă o consumi regulat. O poţi adăuga în deserturi, în cafea sau o poţi consuma chiar sub formă de ceai.

Frunzele de măslin

Se găsesc în compoziţia ceaiurilor, capsulelor şi tincturilor pentru scăderea colesterolului şi se spune că sunt miraculoase. Conţin foarte mulţi antioxidanţi, protejează vasele de sânge, reduc tensiunea arterială, scad colesterolul rău şi îl măresc pe cel bun.

Fructele spre care trebuie să te orientezi la piaţă sunt merele, strugurii, citricele şi fructele de pădure.

Grăsimile bune

Ele cresc colesterolul bun şi sunt esenţiale pentru sănătate. Se găsesc în uleiuri presate la rece, în avocado, nuci, migdale, seminţe.

Evită grăsimile saturate

Carnea roşie, cârnaţii, slănina, mezelurile, untul, margarina, produsele de patiserie, lactatele grase şi pateul, toate acestea conţin grăsimi saturate. În ficat, ele sunt convertite în colesterol rău. Limita zilnică de colesterol pe care o poate ingera o persoană sănătoasă ar trebui să fie de 300 mg, la o persoană care are deja colesterolul peste limită - 200 mg. Asta în condiţiile în care 100 g de şuncă are deja 113 mg colesterol, un ecler 195 mg, iar un gălbenuş de ou 210 mg.

E indicat un nivel de sub 200 mg

Există colesterol bun (HDL) şi colesterol rău (LDL). Acesta din urmă se depune pe artere, unde formează o placă de grăsime care se îngroașă pe măsură ce trec anii. Vasele de sânge devin mai puţin flexibile, aşa apar ateroscleroza, problemele de circulaţie, tensiunea ridicată şi bolile de inimă. Colesterolul total este un mix dintre cel bun şi cel rău, indicat fiind un nivel sub 200 mg/dl. Un nivel ridicat al colesterolului nu se manifestă printr-un simptom anume, de aceea singura metodă prin care putem afla ce valoare a colesterolului avem este în urma analizelor de sânge.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dominic Cummings FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net