Metode naturale de a înlocui deodorantul

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Prin transpiraţie, corpul elimină toxine, îşi păstrează temperatura constantă, apără pielea de infecţii. Când acest proces fiziologic este accelerat din diverse motive, un tratament naturist poate remedia problema. Află mai multe din numărul de august al revistei Click! Sănătate!

Transpiraţia excesivă poate fi pusă pe seama problemelor tiroidiene, ale unor afecţiuni precum tuberculoza, insuficienţa respiratorie cronică sau a unor dereglări hormonale, cum se întâmplă la menopauză. Cei care suferă de hipertiroidie au temperatura corpului ceva mai ridicată decât în mod normal, de unde şi transpiraţia apărută la cel mai mic efort sau palmele asudate. În aceste situaţii, pot fi de ajutor plantele medicinale folosite sub formă de infuzii, decocturi, tincturi sau pulberi.

  • Vin de salvie. Dacă te decizi să încerci remediile din plante pentru a scăpa de transpiraţia abundentă a palmelor, a subraţului sau a picioarelor, salvia ar trebui să fie prima alegere. O poţi folosi sub formă de infuzie, de pulbere sau de vin medicinal. Pentru vinul de salvie, ai nevoie de 80 g de frunze lăsate o săptămână la macerat într-un litru de vin. Din el iei câte 1 lingură înainte de masă. Cu infuzie poţi să ţii o cură de 2-3 luni în care bei câte 3 căni de infuzie de salvie. O prepari dintr-o linguriţă de frunze de salvie şi 100 ml de apă. Şi pulberea de salvie te poate ajuta dacă o presari în interiorul încălţămintei ori dacă bei de 4 ori pe zi câte 10 g dizolvate în puţină apă. Şi în acest caz, cura ar trebui să dureze 3 luni.
  • Tincturi antisudorifice. Dacă nu suferi de gastrită hiperacidă, ulcer gastroduodenal, hepatită, ciroză hepatică sau steatoză hepatică, tincturile administrate oral reprezintă o alternativă naturală de a scăpa de transpiraţia abundentă. Cele de coada-calului sau de propolis au efect antisudorific. Propolisul sub formă de tinctură îl iei de 3 ori pe zi astfel: amesteci 30 de picături cu apă, ceai sau miere. Cu soluţia hidroalcoolică de coada-calului poţi face spălături locale cu 1-2 linguriţe de tinctură diluate într-o jumătate de pahar de apă.
  • Băi cu decocturi din plante. Pe lângă duşurile dese, băile locale sau generale cu infuzii sau cu decocturi din plante sunt metode bune de a scăpa de transpiraţia în exces. La băile generale foloseşte un decoct de frunze de brad, 25 g la 5 litri de apă, iar la cele locale un decoct de coajă de stejar, util în hiperhidroza axilară (subsoară) şi plantară (picioare). Leacul de stejar îl prepari din 20-30 g de coajă măcinată şi 1 litru de apă. Le fierbi împreună, le laşi la răcorit, cât să nu te frigă, apoi strecori decoctul într-un lighean. Afunzi picioarele şi le menţii 20-30 de minute. Un decoct asemănător e recomandat şi pentru spălarea subraţului.
  • Infuzie de frunze de nuc. Pentru diminuarea transpiraţiei cauzată de hiperhidroza axilară ai mai putea încerca şi spălarea subraţului cu infuzie şi cu decoct de frunze de nuc. Faci un amestec din 30 g frunze de nuc, 10 g de salvie, 30 g de coada-şoricelului şi 30 g de rizom de pir. Iei 1 lingură din el şi-l fierbi într-o cană cu apă. La final, îl răceşti şi-l strecori înainte de folosire. În cazul în care suferi de hiperhidroză plantară, băile de picioare cu ceai de frunze de nuc îţi sunt recomandate. La 1 litru de apă fiartă îţi trebuie o mână de frunze mărunţite. Le laşi 15 minute la infuzat, strecori şi ţii picioarele în infuzie până la răcirea acesteia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net