Cele mai bune surse de proteină vegetală

Ultima actualizare:

    Cerealele de la micul dejun au un rol important în alimentaţieFoto: Shutterstock
Cerealele de la micul dejun au un rol important în alimentaţieFoto: Shutterstock

Hrana ta se bazează mult pe vegetale şi ţi-e teamă de carenţa de proteine? Iată ce trebuie să mănânci pentru ca organismul să nu simtă lipsa cărnii.

  • Soia. Este alimentul adorat de vegetarieni pentru că este foarte bogat în proteine. Se găseşte în numeroase alimente dintre care laptele de soia, pasta de soia şi tofu, dar este adăugată uneori şi în alimente precum pâinea, cerealele şi produsele pe bază de carne. Tot mai mulţi oameni au început să adauge produsele pe bază de soia în dieta lor, ca urmare a beneficiilor pe care acest produs îl aduce asupra sănătăţii. Soia reduce colesterolul şi scade riscul apariţiei unei boli cardiace şi este o sursă importantă de proteine, fibre, vitamine din complexul B şi acizi graşi de tip omega 3.
  • Cereale. Ovăzul este cel mai hrănitor dintre toate cerealele. Fulgii şi făina integrală de ovăz sunt recomandate în diferite probleme de sănătate, de la insomnii, dureri de cap şi până la anemii, gută, dislipidemii. Ovăzul ne furnizează la fel de multe proteine ca şi grâul, 6-9% grăsimi şi 60% carbohidraţi, având totodată şi un conţinut bogat în vitaminele din grupul B, fier, seleniu, magneziu, calciu, fosfor, fibre alimentare.
  • Nuci, migdale şi seminţe. Pentru a nu avea de suferit, trebuie să mâncăm nuci, alune, migdale, fistic, seminţe, care sunt bogate în proteine şi grăsimi de origine vegetală. Nutriţioniştii ne sfătuiesc să mâncăm zilnic până la 40-50 de grame de alune, nuci sau fistic. Le putem combina, dar nu trebuie să depăşim această cantitate, pentru că fructele oleaginoase îngraşă.
  • Spirulina este un tip de algă. Ea este considerată o sursă de proteină completă pentru că mai mult de jumătate din ea sunt aminoacizi (cei care stau la baza proteinelor). Este o bogată sursă de diverşi nutrienţi, inclusiv complexul de vitamine B, beta-caroten, vitamina E, carotenoizi, mangan, zinc, cupru, fier, seleniu. Datorită capacităţii de a stimula sistemul imunitar, spirulina poate avea efecte antivirale şi anticancer.
image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net