Cele mai bune ceaiuri pentru un somn liniştit

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Stresul, oboseala, grijile, emoţiile - toate afectează calitatea somnului şi, de multe ori, te fac să petreci nopţi albe. Indiferent de sursa insomniei, este foarte probabil ca în cămară să ai cel puţin un produs din care poţi face un ceai relaxant. Află cele mai bune remedii din noul număr al revistei “Click! pentru femei”!

  • Rădăcina de valeriană, sedativ uşor. Dacă nu ai încercat până acum ceaiul din rădăcină de valeriană, trebuie să o faci. Acesta acţionează ca un sedativ uşor, transmiţând creierului mesajul că este timpul pentru somn. Este sigur? Da, deoarece până acum nu s-au descoperit efecte adverse. Ceaiul de valeriană poate fi benefic pentru cei care suferă de anxietate, sunt hiperactivi sau depresivi, au probleme de memorie, insomnie ori nu pot dormi din cauza durerii. Prepară o infuzie dintr-o linguriţă de plantă la o cană de apă fierbinte, lasă 10 minute. Poţi bea ceaiul fie pe parcursul întregii zile, fie seara, înainte de culcare.
  • Nu ignora cojile de banană! Deşi este unul din cele mai ciudate ceaiuri, licoarea pregătită din coji de banană este un remediu foarte bun pentru insomniaci. Cojile sunt bogate în potasiu şi magneziu. În esenţă, când bei acest ceai e ca şi cum ai lua un supliment de magneziu, deci induce o stare de linişte... doar că pe bani mult mai puţini. Acest leac contribuie la relaxarea muşchilor, ajutându-te să adormi mai rapid şi mai adânc. Prepară lichidul dintr-o coajă de banană spălată, cu capetele tăiate, la 500 ml apă. Lasă la fiert 10 minute. Bea ceaiul cald, cu o oră înainte de somn.
  • Ghimbirul şi turmericul, duetul optim. Folosite în bucătărie, aceste două condimente sunt renumite şi pentru proprietăţile lor curative. Turmericul are rol antiinflamator, în timp ce ghimbirul are substanţe cu efect antibiotic. Se amestecă ½ linguriţă de ghimbir ras cu un vârf de cuţit de turmeric, o linguriţă de miere şi zeama de la ½ lămâi. Torni peste ele 200 ml de apă fierbinte şi obţii un ceai gustos, cu efect somnifer. 
  • Scorţişoara relaxează corpul. E bogată în nutrimenţi, vitamine, minerale, grăsimi, antioxidanţi, având şi proprietăţi antiinflamatoare. Ceaiul de scorţişoară reduce riscul de boli de inimă, îmbunătăţeşte sensibilitatea la insulină, scade nivelul de zahăr din sânge, are un efect puternic antidiabetic şi acţionează asupra bolilor neurodegenerative (Alzheimer, Parkinson). Prepară ceaiul dintr-un vârf de linguriţă de scorţişoară la o cană de apă fierbinte. Lasă la infuzat şi bea cu o jumătate de oră înainte de somn.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net