Branca Ursului. Beneficiile tincturii de Branca ursului

Ultima actualizare:

    Brânca ursului tratează eficient numeroase boli graveSursa foto: Adevărul.ro
Brânca ursului tratează eficient numeroase boli graveSursa foto: Adevărul.ro

Brânca- ursului (Heracleum sphondylium) este un remediu pentru cele mai grave boli ale acestui secol. De aceea, în flora românească , planta este cunoscută și sub numele de “Ginsengul românesc”. Brânca ursului este răspândită în pădurile țărilor europene, iar în țara noastră planta crește în zone umede și luminoase de deal și de munte.

Opinia specialiștilor

Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie precizează în ”Cartea sănătății tale” că, în tradiţia populară, decenii de-a rândul, în Moldova, în  judeţele Iaşi, Vrancea  şi Bacău, această plantă era considerată un panaceu indicat în tratamentul unor afecţiuni, precum : tulburările psihice la copii, reumatismul şi migrenele. În anul 1918, infuzia de Brânca- ursului a  combătut cu succes epidemia de gripă spaniolă  şi epilepsia. De-a lungul timpului, studiile au demonstrat cât de eficient este tratamentul cu această plantă, valorificată în întregime (frunze, flori, rădăcină și semințe) în combaterea a zeci de boli. De exemplu: rădăcina, frunzele şi fructele sunt folosite ca stimulent digestiv, vermifug  şi afrodisiac.

Cercetătorii europeni apreciază tinctura de Brânca ursului 

Cercetătorii europeni au realizat numeroase studii referitoare la beneficiile plantei. Ei precizează că tinctura preparată din Brânca ursului poate fi un remediu eficient în caz de oboseală psihică și fizică, în temuta boală Parkinson, dar și în pareze, paralizii și scleroze multiple. Planta poate fi valorificată în întregine, deoarece toate părțile sale au proprietăți antireumatice, carminative, antispasmodice și febrifuge.    

Alte beneficii ale plantei Brânca ursului 

Tratamentul cu Brânca-ursului este benefic pentru rinichi, deoarece previne infecțiile urinare. În acest caz, brânca-ursului are o dublă acțiune: pe de o parte, are efecte antibiotice și elimină  microorganismele parazite, instalate la nivelul aparatului urinar, iar pe de altă parte, are putere imunostimulentă, ajutând organismul să se apere de infecții.

Brânca ursului distruge celulele canceroase

În asociere cu plantele antitumorale (năpraznic, brusture, vâsc, ginseng), care distrug celulele canceroase, infuzia sau tinctura de   Brânca- ursului contribuie la refacerea celulelor organismului. Cercetările recenté au demonstrat  că această asociere de plante este benefică în toate formele de cancer. Tratamentul cu tinctură preparată din Brânca- ursului este recomandat, de asemenea, în  în sterilitate masculină şi în balonări, însoţite de colici.

Rădăcina reîntinerește organismul

Numeroase studii au scos la iveală că terapia cu seminţe şi rădăcină de Brânca- ursului revigorează şi reîntinereşte organismul. Sub formă de infuzie sau de decoct,  planta vine în ajutorul vârstnicilor, pe care-i scuteşte de neplăcerile declinului fizic prematur. Totodată, hipertensivii şi ulceroşii pot profita de ajutorul acestei plante, iar lista beneficiilor, oferite de miraculoasa plantă nu se opreşte aici. În timp, Brânca-ursului a tratat cu succes un număr impresionant de mare de cazuri de infertilitate, atât masculină, cât şi feminină. În ţara noastră, spun specialiştii, nu mai este un secret că infertilitatea afectează, la această oră, unul din şase cupluri, ceea ce înseamnă o adevărată catastrofă demografică.  De asemenea, calităţile terapeutice ale acestei plante nu se limitează la domeniul fertilităţii, ea tratând cu succes şi hipertensiunea, tulburările de menopauză, deficienţele imunitare şi epilepsia, potrivit altor studii mai recente.

Cum se prepară ceaiul din fructe de Brânca ursului - infuzie

Preparare: Două linguriţe de fructe se infuzează  în 250 ml  de apă fierbinte, timp de 10 minute. Se administrează câte trei căni de infuzie pe  zi, înaintea meselor principale.

Infuzia combinată de Brânca ursului

Preparare:  Se pun la macerat două linguriţe de  plantă (frunze şi seminţe) în 100 ml de apă plată sau apă de izvor, de seara până dimineaţa. După macerare, se strecoară lichidul. Apoi, peste planta rămasă în vas, se toarnă 150 ml de apă clocotită. După alte 15 minute, în infuzia obţinută se adaugă apa în care s-a macerat planta. Zilnic, se consumă câte o cană de infuzie combinată cu 15 minute înaintea meselor principale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
image png
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net