Trigliceride mari - cauze, alimentație, tratament naturist

Ultima actualizare:

    Valoarea trigliceridelor se testează cu o simplă analiză de sânge. Ai trigliceride mari? Află ce regim alimentar trebuie să ai și ce tratament naturist trebuie să urmezi
Valoarea trigliceridelor se testează cu o simplă analiză de sânge. Ai trigliceride mari? Află ce regim alimentar trebuie să ai și ce tratament naturist trebuie să urmezi

Toată lumea vorbeşte de importanţa ţinerii sub control a colesterolului care, dacă e în permanenţă mărit, apare riscul unor infarcte, accidente vasculare cerebrale etc. Însă şi trigliceridele trebuie ţinute sub control şi monitorizate.

Sunt grăsimi formate din mai multe tipuri de acizi grași care se regăsesc în organismul uman, fie în sânge, fie în ţesutul adipos. Sursa acestora este dată în mare parte de grăsimile din alimentele pe care le consumăm, 95% dintre toate grăsimile alimentare fiind trigliceride. Atunci când nivelul trigliceridelor creşte peste nivelul de 150 mg/dl, apare afecţiunea numită hipertrigliceridemie (HTG).

Triglicerite serice mărite - simptome

Potrivit prof. dr. Nicolae Hâncu, când trigliceridele se acumulează într-o cantitate mare în ţesutul gras, apare obezitatea sau supraponderea, iar când se acumulează în cantitate mare în sânge, apare hipertrigliceridemia.

Care sunt cauzele creşterii trigliceridelor

Anumite obiceiuri de zi cu zi, pot determina creșterea valorii trigliceridelor din sânge. De exemplu, o alimentație care conține grăsimi sau carbohidraţi în exces, o viaţă sedentară, care nu include cel puțin 30 de minute de mișcare sau sport zilnic, contribuie la un nivel al trigliceridelor de peste 150 mg/dl – valoarea normală a acestora. De asemenea, consumul de alcool în cantități reduse, însă în mod repetat, precum și consumul de alimente din făină albă și cu un conținut mare de zahăr, ne pot expune riscului de hipertrigliceridemie.

Trigliceride mari, tratament naturist și alimentație

Specialiștii ne recomandă ca zilnic să încercăm să consumăm alimente care conțin grăsimi sănătoase, mono și polinesaturate. Câteva astfel de alimente sunt măslinele, fructele oleaginoase (nuci, alune, migdale, fistic) sau uleiul de rapiță. Totodată, acizii grași Omega-3, care se află în preparatele din pește, pot ajuta la echilibrarea valorii trigliceridelor. Mai multe informaţii despre trigliceride poţi afla de pe www.misiunea150.ro, o campanie de informare care include sfaturi despre prevenţia şi tratarea acestei afecţiuni.

image
image
image
image
image
image
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net