Ce boli sunt cauzate de consumul excesiv de carne

Ultima actualizare:

    Unii producători de carne folosesc conservanţi pentru a da gust cărnii şi pentru ca aceasta să reziste mai mult în timp.www.clicksanatate.ro
Unii producători de carne folosesc conservanţi pentru a da gust cărnii şi pentru ca aceasta să reziste mai mult în timp.www.clicksanatate.ro

Consumul exagerat de carne poate duce la consecințe grave asupra sănătăţii. Afectează metabolismul, nivelul de calciu din organism, dar și funcționarea rinichilor. Nu renunța la proteinele animale, dar respectă cantitățile corecte!

Dintre toate alimentele, carnea este cel mai toxic aliment, conținând, pe lângă antibiotice şi hormoni, acceleratori de creştere şi anabolici, pesticide, chimicale din vegetale, furaje şi cereale consumate.

Cei mai mulți dintre români consumă carne din comerț, produsă și procesată în fabrici. Producătorii apelează la toate variantele legale şi ilegale pentru a creşte producţia de carne. De la hormoni de creştere, chimicale, la carne umflată cu apă sau tot felul de substanţe nocive. De asemenea, producătorii de carne folosesc tot felul de substanţe pentru a da gust cărnii, pentru a o face mai aspectuoasă, pentru a rezista mai mult în timp: E-uri, conservanţi, coloranţi, arome, alte chimicale nocive şi chiar toxice.

Cele mai frecvente probleme cauzate de consumul excesiv de carne:

Crește nivelul de colesterol

Conţinutul de colesterol din carne variază între 45-80 miligrame la 100 de grame şi ajunge până la 150-350 miligrame la 100 de grame în ficat. Trebuie consumat rar de către persoanele care au hipercolesterolemie, diabet sau boli de inimă.

Riști să suferi de obezitate sau de boli de inimă

Mezelurile duc la creşterea în greutate, apariţia bolilor de inimă şi a diabetului, dacă sunt consumate în cantităţi ridicate. Mai mult, consumul de mezeluri trebuie să fie ocazional, nu mai mult de 50-60 grame o porţie şi fără să fie asociat la aceeaşi masă cu brânzeturi şi alte cărnuri.

Te predispune la cancer

Consumul frecvent de carne a fost asociat cu apariţia mai multor forme de cancer, printre care cancerul de colon, de rect, hepatic şi ovarian. Astfel, potrivit medicilor, persoanele care mănâncă în mod regulat carne friptă sau prăjită prea mult au un risc cu 60% mai mare să se îmbolnăvească de cancer pancreatic.

Află pe clicksanatate.ro ce alte probleme îți poate face consumul mare de carne!

Cum să mănânci înghețată fără să iei în greutate

Întâmpini provocări legate de autism? Nu rata acest eveniment!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net