4 leacuri neştiute cu sfeclă roşie

Ultima actualizare:

    Foto: 123rf
Foto: 123rf

Sfecla roşie este una dintre legumele care nu-şi pierde proprietăţile prin gătire. Conţinutul mare de vitamine, minerale şi fibre face ca ea să fie un bun aliat împotriva multor afecţiuni. Revista „Click! pentru femei“ îţi spune la ce te ajută.

1. Are grijă de sănătatea inimiiSpecialiştii în fitoterapie spun că sfecla roşie este unul dintre puţinele remedii a căror beneficii apar destul de rapid în cazul bolilor cardiace. Datorită conţinutului mare de potasiu şi acid folic, ea ajută la reglarea tensiunii arteriale, a nivelului de colesterol şi protejează sănătatea vaselor de sânge. Indicat este să urmezi o cură cu suc de sfeclă timp de trei săptămâni. Bea zilnic câte jumătate de pahar (foloseşti storcătorul de fructe). Pentru a obţine alt gust poţi să adaugi în sucul de sfeclă doi morcovi şi o rădăcină de ţelină.    2. Scade aciditatea gastricăFiind una dintre legumele cu efect alcalinizant, sfecla roşie este indicată persoanelor care suferă de gastrită hiperacidă, dar şi de alte probleme digestive. Consumat mult timp, sucul ajută la reducerea acidităţii gastrice şi a arsurilor stomacale. Indicat este să combini sucul de sfeclă cu 100 ml de suc de cartofi şi 200 ml de suc de morcov. Bea în fiecare dimineaţă câte un pahar din acest amestec, timp de o lună. În tot acest timp, poţi introduce sfecla roşie şi în alimentaţie.3. Este ideală pentru anemiciSfecla roşie este un excelent remediu împotriva stărilor de oboseală şi a anemiei feriprive (cauzată de lipsa de fier). Fiind o bună sursă de vitamina B6, fier şi magneziu, leguma ajută la formarea sângelui şi la întărirea sistemului imunitar. Consumă câte 100-150 de grame de sfeclă (sub formă de salată sau de suc), o dată la două zile, timp de o lună. Pentru a varia gustul, poţi combina sfecla cu suc de lămâie, de măr, de spanac, de castraveţi sau de roşii.4. Previne afecţiunile hepaticeInclusă în alimentaţie, sfecla roşie este şi un bun protector pentru ficat. Conţinutul mare de vitamine şi minerale ajută la regenerarea celulelor hepatice şi stimulează sănătatea acestui organ, inclusiv în cazul hepatitelor cronice. De asemenea, fitoterapeuţii spun că leguma, consumată pe o perioadă mai lungă de timp, favorizează reducerea grăsimii de la nivelul ficatului.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net