Victor Becali : «Mutu nu se va schimba niciodată!»

Ultima actualizare:

Click!: Cât de prost stau lucrurile la naţională?

Victor Becali: Naţionala e într-un moment critic. S-a pierdut controlul. Jucătorii spun ce vor, oficialii la fel. De ce vorbeşte Lupescu de jucători? Dacă e aşa tare, de ce nu o făcea şi pe vremea lui Piţurcă?

Care este adevărul: avem sau nu jucători pentru naţională?

Eu cred că avem fotbalişti de valoare: Chivu e la campioana Europei, Ştefan Radu joacă la echipa de pe primul loc din Italia, Raţ, la fosta câştigătoare a Cupei UEFA. Săpunaru la Porto şi se mai pot da nume. Jucători avem, dar Răzvan nu a ştiut să-i folosească. Aici e problema.

Poate că Lucescu se referă la faptul că nu vine nimic din spate când spune că nu avem pe cine conta...

Da, aici e o problemă. Nu există nimic, un proiect. Belodedici e un băiat bun, cumsecade, cu performanţe ca jucător. Dar, la FRF, ca director la centrul de copii şi juniori îţi trebuie cineva cu personalitate, bătăios, care să se lupte pentru viitor.

Credeţi că e normal să-i fie prelungit contractul lui Lucescu pe 5 ani?

Eu nu cred că există acest contract pe cinci ani! Nu cred că ar fi normală o prelungire... Ca să-i propui unui antrenor aşa ceva trebuie să ai argumente, trebuie să baţi pe cineva, să te califici. Dar noi, nu batem Albania, Belarus, nu jucăm nimic... Atunci eu cred că e vorba de ambiţii personale.

Merita Răzvan Lucescu să vină la naţională?

Sincer, nu. Dan Petrescu e primul care merita postul. Apoi, Andone şi Rednic.

Dar nu a fost Răzvan Lucescu primul ofertat, s-a discutat şi cu Mircea Lucescu... Se vorbea şi de Boloni.

Ştiu că s-au dus după Lucescu senior la Marsilia să-l convingă, dar de fapt, să pregătească terenul pentru Răzvan. Dacă noi credeam că vine Lucescu ăl bătrân, chiar eram labili psihic, cum crede fiul său... Boloni nu se mai întoarce la naţională sau în ţară, are o cotă ca antrenor, cluburile nu şi-l permit.

Şi când locuieşti în Franţa, ai altă mentalitate, viaţă. Nu-ţi mai vine să te întorci..

Mutu credeţi că s-a schimbat?

Chiar dacă Adi o să se supere pe mine, eu nu cred că o să se mai schimbe acum, el poate să facă orice când ţi-e lumea mai dragă! Aici un antrenor face diferenţa. Lui Prandelli de ce nu i-a făcut Mutu probleme?

El a scos mereu ce e mai bun din el. Şi Piţurcă la fel. Cât e el de sever şi de dur, dar Piţi ştie cum să trateze un jucător de valoare, să-l apropie.

Răzvan de ce nu a făcut-o?

Eu m-am întâlnit cu Lucescu şi am avut o discuţie. I-am spus aşa: «Cu Chivu nu o să ai probleme, că e băiat cuminte. În schimb, cu Mutu trebuie să-ţi faci treaba, nu trebuie să încerci să fii prieten cu el». Mutu nu se simte bine dacă nu are probleme. Răzvan ştiţi ce mi-a zis? Că Adi s-a schimbat şi că are încredere în el! Dacă Răzvan ştia ce să facă, după escapada lui Mutu după meciul cu Serbia, ieşea pe post şi spunea: „Eu l-am învoit pe Mutu". Şi Adi făcea atunci orice pentru el, intra cu capul în pereţi pentru Răzvan...

Şi aveţi încredere că-l va chema pe Mutu după ce va ispăşi pedeapsa?

Păi nu mai are încotro. Este presat de rezultate şi de-aia. Acum văd că spune despre Mutu că are uşa deschisă la echipa naţională...

«Briliantul» face două antrenamente pe zi!

Mutu a fost în Germania, la Stuttgart, pentru recuperare, după accidentul domestic de la mijlocul lui septembrie, şi, de luni, face câte două şedinţe de pregătire pe zi. Obiectivul: să fie gata de joc la 31 octombrie, pentru meciul cu Catania.

Până atunci însă, Fiorentina ar putea schimba antrenorul. Mihajlovici e pe făraş, cu o victorie în şapte etape, şi ar putea fi înlocuit de Leonardo sau de Dunga.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Spovedanie foto Ziarul Lumina jpg
image
image
image
image
image
image
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net