Sfatul lui Olăroiu: «Nu cedaţi psihic!»

Ultima actualizare:

Click!: Aţi văzut ultimul meci al lui Napoli, 1-0, la Genoa. Ce impresie v-a lăsat?

Cosmin Olăroiu: Am văzut foarte multe meciuri jucate de ei în acest sezon, nu doar cel din ultima etapă. Napoli e o echipă cu o dinamică foarte bună.

Joacă un sistem care poate crea mari probleme Stelei, dacă nu sunt bine organizaţi. Napoli e un adversar incomod, o echipă foarte foarte, foarte dificilă! Au jucători şi de creaţie, dar şi de finalizare.

Puncte slabe?

Există, ca la orice echipă. Defensiva lor este vulnerabilă. Dossena şi Maggio sunt jucători care au probleme pe faza de apărare. Apoi, portarul De Sanctis e foarte bun într-un meci şi foarte slab în altul. N-are constanţă.

Cavani, Hamsik şi Lavezzi. Care e cel mai periculos?

Lavezzi. E jucătorul meu preferat de la Napoli. Îl iubesc!

Steaua poate opri trioul de care v-am zis?

Normal, nu sunt cei mai buni jucători din lume.

Cum?

Eu nu-mi permit să spun cum fiindcă nu sunt antrenorul Stelei. N-ar fi corect să vorbesc despre aşa ceva.

La Steaua, de obicei, victoria e echivalentă cu „tiki-taka", iar eşecul cu sfârşitul lumii. Cum ar trebui gestionată o eventuală necalificare la Napoli?

În niciun caz nu trebuie privită ca un eşec! Să nu uităm nişte lucruri importante. Când toate echipele româneşti au eşuat în Europa, Steaua a ajuns în ultima etapă, cu şanse reale de calificare. Asta e un lucru foarte important!

Apoi, Steaua de acum a fost construită vara asta. Are nevoie de timp. E în plin proces de formare. Lăcătuş are nevoie de timp. Vă dau exemplul meu: sunt de doi ani în Qatar şi abia acum încep să-mi dau seamă de nişte lucruri.

Citeşte şi:

Becali: "Vă garantez că Olăroiu nu vine la Steaua"

Victorie de cinci stele pentru Olăroiu

Olăroiu: "MM Stoica, cel mai bun transfer al steliştilor"

Steaua a traversat o perioadă critică, cu patru antrenori schimbaţi. Să ştiţi că uneori până şi stabilitatea în rău e mai bine decât desele schimbări!

În ultimul an, Napoli a marcat 29 de goluri după minutul 75. Ce ne spune această statistică?

Că e o echipă care îşi menţine concentrarea până la final. Totuşi, e important să vedem şi câte goluri a luat în ultima parte a meciurilor. Poate că Napoli se desface pe final, dă multe goluri, dar şi încasează.

Cât o să conteze absenţele lui Nicoliţă şi Tănase?

Mult! Din păcate, avem prea puţini jucători de valoare. În plus, nici mai creştem tineri fiindcă aducem străini lipsiţi de valoare. În Liga I sunt doar patru, cinci străini de valoare: Traore, Moraes, Wesley, Adailton.

Se tot vorbeşte despre presiunea publicului la Napoli...

Atmosfera va conta enorm la acest meci! Am fost pe stadionul „San Paolo" şi am simţit presiunea pe care publicul o pune pe echipa adversă. În plus, Napoli e ultima formaţie italiană cu şanse de calificare în Liga Europa. De aceea, va juca şi pentru imaginea ţării. Jucătorii Stelei trebuie să fie puternici psihic.

Vorbind realist, echipa de pe locul 7 din România are vreo şansă în faţa celei de locul 3 din Serie A?

Napoli e puternică, dar nu invincibilă. Steaua să creadă în şansa ei! Nu doar la nivel declarativ, cu promisiuni de genul „facem, dregem". Jucătorii, în sinea lor, să fie convinşi că se pot întoarce din Italia calificaţi. E greu, dar nu imposibil.

Trei ani fără primăvară

Cosmin Olăroiu a fost ultimul antrenor care a calificat Steaua în primăvara europeană. Se întâmpla în sezonul 2006-2007. Atunci, roş-albaştrii s-au clasat pe locul 3 în grupele Ligii Campionilor, după Lyon şi Real Madrid, dar înaintea celor de la Dinamo Kiev.

Astfel, Oli şi elevii săi au ajuns în 16-imile Cupei UEFA, acolo unde au fost eliminaţi după o „dublă" cu deţinătoarea trofeului, FC Sevilla.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net