S-a mai dus o calificare!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Pe lângă calificarea la turneul final, România i-ar putea pierde şi pe liderii acestei generaţii, Chivu şi Mutu, împreună cu alţi jucători reprezentanţi ai ultimilor ani pentru echipa naţională. Căpitanul a anunţat deja că nu va mai veni la lot în cazul unui eşec, iar mai mulţi colegi ai săi i-ar putea copia gestul.

„E meciul unei generaţii", a fost replica cel mai des auzită din rândul jucătorilor în săptămâna premergătoare partidei de la Zenica, însă selecţionerul şi-a construit şi de această dată tactica - „la mica ciupeală" - cu gândul la o remiză: „Ar fi bun şi un egal".

Pe gazon, meciul a început cu gazdele năpustindu-se în atac şi cu tricolorii aşezaţi pe două linii în faţa careului. „Prietenul" lui Hagi, Misimovici, a încercat poarta de la peste 25 de metri, dar Pantilimon a fost atent şi a reţinut.

Tot fostul jucător al Galatei a executat bine o lovitură liberă de la mare distanţă, iar mingea căzută în plasa laterală a inflamat tribunele, creând iluzia unui gol. Dzeko l-a întins apoi serios pe Pantilimon, print-un şut cu dreptul din marginea careului.

La jumătatea primei reprize, gazdele înregistrau o posesie zdrobitoare a balonului, de peste 65%, iar tricolorii păreau mai aproape de infern decât de calificare.

Până când a intrat în scenă Marica. La singura fază mai acătării în care elevii lui Răzvan au contat în atac, printr-o succesiune de pase în terenul bosniacilor, atacantul a preluat pe piept şi l-a executat pe Hasagici printr-un volé de mare campion.

La poarta cealaltă, Pantilimon a fost din nou imperial în faţa lui Misimovici, care căutase vinclul din marginea careului.

Cea de-a doua parte a fost cel puţin la fel de dinamică, fazele succedându-se cu mare rapiditate la ambele porţi.

Mutu a avut golul doi în bocanc, la capătul unei acţiuni spectaculoase a lui Torje, dar n-a reuşit să profite de respingerea neinspirată a lui Hasagici la şutul violent al dinamovistului.

Gazdele au continuat însă să exercite o presiune constantă în jumătatea tricolorilor, iar „autobaza" lui Răzvan a cedat în cele din urmă.

Eternul Misimovici a trimis o minge în careu, unde Ibisevici s-a înălţat peste toţi şi a trimis în plasă, spulberând astfel orice speranţă la un rezultat mare. Pe final, Dzeko a profitat de degringolada din defensiva lui Răzvan şi a marcat pentru 2-1, aşa că românii vor mai vedea încă un turneu final de la televizor!

Chivu n-a putut fi recuperat

„Naşul", plângere la FIFA contra arbitrilor. După ce brigada spaniolă a fost cazată în acelaşi hotel cu staff-ul Bosniei, oficialii FRF au făcut plângere la UEFA. Explicaţia a fost că în Zenica nu sunt destule locuri de cazare şi plângerea a fost retrasă.

 Chivu n-a fost nici măcar în lot. Nerefăcut după problemele musculare, Cristi Chivu nu a fost nici măcar pe banca de rezerve, iar fundaşul lui Inter a anunţat că ar putea renunţa la echipa naţională.

simeon stalpnicul png

„Dacă el aşa crede că trebuie să se retragă, e treaba lui. Ca să nu mimeze fotbalul la echipa naţională, se va dedica echipei care îl plăteşte", a spus impresarul său, Ioan Becali.

 Fanii români s-au bătut cu forţele de ordine. După ce bosniacii au egalat, fanii gazdelor au scandat lozinci rasiste, românii au protestat şi au aruncat torţe, iar forţele de ordine au vrut să evacueze sectorul suporterilor „tricolori".

Câţiva dintre fani s-au luat la bătaie cu forţele de ordine, au fost evacuaţi, şi în cele din urmă spiritele s-au calmat.

 Săpunaru s-a îmbolnăvit, Râpă titular. Cristi Săpunaru nu a putut fi recuperat până la ora meciului după ce toată săptămâna a acuzat dureri stomacale, iar Răzvan Lucescu l-a titularizat în locul său pe Râpă, fundaşul liderului Ligii I, Oţelul Galaţi.

 Tamaş preferat căpitan în locul lui Mutu. Fundaşul lui WBA, Gabi Tamaş, a fost desemnat căpitanul „tricolorilor" pentru că liderul de drept din teren, Chivu, nu a putut evolua. Al doilea căpitan pe listă, după Tamaş, e Răzvan Raţ, fundaşul lui Şahtior.

“Dacă va veni alt selecţioner, nu va mai miza pe jumătate dintre aceşti jucători. E nevoie de un alt selecţioner. Dacă Zicu era în teren, faţa naţionalei se schimba. Nu poţi doar să te aperi Victor Piţurcă, fost selecţioner

“Şansele de calificare sunt mici, dar nu voi vorbi acum despre demisia mea. Nu trebuia să pierdem, am luat golurile din fazele fixe” Răzvan Lucescu, selecţioner România

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net