Bucşaru, tun de 13,7 milioane €

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Patronul Unirii Urziceni, Dumitru Bucşaru, fost atacat dur de Marian Iancu, finanţatorul Timişoarei reproşându-i că nu i-a transferat jucători lui Dan Petrescu, deşi avea asigurată o sumă uriaşă de bani din partea UEFA.

Dumitru Bucşaru se dovedeşte a fi nu numai un patron discret, dar şi un om care a ştiut să profite sută la sută de pe urma fotbalului.

A băgat sume minime şi a scos profit maxim. Marian Iancu, finanţatorul echipei FC Timişoara, a pus tunurile pe omologul său ialomiţean, criticând vehement politica acestuia faţă de echipa care i-a adus câştiguri la care nici nu a visat.

„E un miracol ce au făcut Dan Petrescu şi Mihai Stoica la Unirea Urziceni. Când te rogi de Vasile Şiman, patronul de la Sportul Studenţesc, să iţi împrumute doi jucători (n.r. - pe Varga şi pe Bălan) sau când defensiva ta e ţinută de numai doi jucători, trebuie să fii mulţumit. Numai că Bucşaru ia banii obţinuţi de copii şi îi foloseşte pentru a-şi plăti datoriile. Acestor copii li se cerea încă o victorie pentru a acoperi şi dobânzile. Banii trebuiau daţi pe jucători de valoare. Lui Dan Petrescu nu i s-a construit un lot pentru Liga Campionilor", a spus Marian Iancu la GSPTV.

După câştigarea campionatului în vară, campania de achiziţii în vederea participării în Liga Campionilor a fost extrem de subţire. Singura investiţie serioasă a fost în fundaşul Vasile Maftei, pe care s-au plătit 400.000 de euro, pe Semedo plătindu-se 100.000 de euro.

În rest, zero. Mijlocaşul Sorin Paraschiv, care a jucat extrem de puţin în Liga Campionilor, a venit liber de contract, iar cei doi „studenţi", Dacian Varga şi Tiberiu Bălan, au venit mulţumită relaţiei extraordinare pe care o are Dan Petrescu cu patronul Sportului Studenţesc, Vasile Şiman.

Cei doi au venit cu puţin timp înaintea debutului în Liga Campionilor, tocmai din cauza faptului că Bucşaru nu a fost dispus să dea banii pentru transferul lor.

Astfel, se poate spune că patronul Urziceniului a investit în vară 500.000 de euro şi a încasat peste doar câteva luni jackpot-ul cel mare de 13,7 milioane de euro.

Ce bani a luat din Ligă

Calificare în grupe: 7,1 milioane euro

8 puncte: 2,2 milioane euro

Bilete: 1,7 milioane euro

Market pool: 2,7 milioane euro

Total: 13,7 milioane euro

«Petrescu face şi treburile casnice la Urziceni»

„Bucşaru a dovedit că este cel mai deştept patron din Liga I. A scos mulţi bani din Liga Campionilor fără să investească absolut nimic, în timp ce noi am băgat milioane de euro în echipă şi am avut rezultate modeste rău. Marian Iancu e invidios pe Bucşaru, pentru rezultatele pe care le-a avut Urziceniul, de asta îl atacă", ne-a declarat Gigi Becali, care îl laudă pe antrenorul Dan Petrescu pentru munca pe care o depune la clubul ialomiţean: „Cel mai mare noroc al lui Bucşaru a fost Dan Petrescu. Are un merit foarte mare că l-a adus la echipă şi i-a dat mână liberă. L-a lăsat să facă ce vrea. Acolo, Dan Petrescu face şi treburile casnice, nu doar antrenează. El spune ce prime trebuie să aibă jucătorii, ce salarii. E mai mult decât un antrenor. Nu face echipa mai bine decât Olăroiu, dar per total eu zic că e mai bun pentru că face şi munca unui manager".

Citeşte şi:

MM Stoica e dorit şef la Dinamo

Becali: "Negociez cu Bucşaru, nu cu Meme!"

Visul Unirii s-a frânt în zece minute

Becali: "MM Stoica e manager general la tuns iarba"

image
image
image
image
image
image
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net