Vedetele care ratează Cupa Mondială

Ultima actualizare:

Accidentaţii:

Vechile glorii ale bătrânului continent, afectate de accidentări, au fost lipsite de şansă.

Situaţia reprezentativei Angliei este specială, deoarece este privată de prezenţa a două vedete, David Beckham şi Michael Owen.

Accidentat la jumătatea lunii martie, iar apoi operat la tendonul lui Ahile, David Beckham, în vârstă de 35 de ani, nu va avea ocazia să participe la al patrulea turneu final al CM consecutive. El speră să mai poată juca în continuare, fie la AC Milan, fie la LA Galaxy. TotuşI va merge în Africa de Sud... în staff-ul naţionalei Angliei.

Michael Owen, în vârstă de 30 de ani, câştigător al Balonului de Aur în 2001, este de asemenea ghinionist. Accidentat la coapsă la 28 februarie, el va trebui să mai aibă răbdare până când va evolua pentru a 90-a oară pentru reprezentativa engleză şi va înscrie al 41-lea gol.

Germanul Michael Ballack se află, de asemenea, pe lista marilor absentţI de la CM. Victimă, la 15 mai, a unui fault care i-a cauzat o ruptură la gleznă în timpul finalei Cupei Angliei, căpitanul în vârstă de 33 de ani al naţionalei Germaniei ratează a treia participare la Cupa Mondială.

Alegerile antrenorului:

Dacă absenţa fostului căpitan al Franţei, Patrick Vieira - accidentat mult la Manchester City, cea a brazilianului Ronaldinho - care nu a avut evoluţii constante la AC Milan - sau cea a altui francez, Karim Benzema - nu întotdeauna exemplar la naţională sau la Real Madrid - nu par lipsite de logică, altele provoacă semne de întrebare.

La 34 de ani, cariera internaţională a olandezului Ruud van Nistelrooy, de la Hamburger SV, s-a încheiat prematur.

La naţionala Argentinei, absentţele jucătorilor echipei Inter Milano, Javier Zanetti şI Esteban Cambiasso sunt de asemenea derutante. Zanetti are 36 de ani, dar este un fundaş valoros. în ceea ce-l priveşte pe mijlocaş, unul dintre cei mai buni din Europa pe postul său, el este victima concurenţei cu Veron. Paradoxuri "maradoniene".

Situaţia italienilor Francesco Totti, Antonio Cassano şi Mario Balotelli este diferită. De fapt, niciun apel nu l-a îmbunat pe selecţionerul Lippi.

Necalificaţii:

Suedezul de la FC Barcelona, Zlatan Ibrahimovici, prezent la ediţiile CM din 2002 şi 2006, este marele absent al naţiunilor necalificate. Această absentţă încununează un sezon în mod clar mai puţin strălucitor decât precedentele, de la Inter, el marcând doar 16 goluri în campionat.

Printre ceilalţi jucători care contează în Europa, dar nu s-au calificat la CM, se numără Edin Dzeko, bosniac dublu golgheter în Bundesliga cu Wolfsburg, şi eroul primăverii europene a echipei Bayern, croatul Ivica Olici. O altă absenţă sonoră de la Cupa Mondială este cea a componentului echipei Tottenham Hotspur, croatul Luka Modrici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
padure jpg
regina elisabeta si jackie kennedy captura video jpg
eremia teofil grigorescu adevarul ro jpg
bauturi pexels jpg
pisica disparuta png
incendiu bucuresti facebook jpeg
ceai somn jpg
statui parcul carol colaj captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net