Olăroiu a făcut din Al-Sadd Doha «extratereştrii Orientului»!

Ultima actualizare:

Totuşi, cel mai apreciat şi cel mai bine plătit dintre toţi rămâne Cosmin Olăroiu, cel care la Al-Sadd Doha încasează un salariu lunar de 180.000 de euro!

Cele trei trofee câştigate cu Al-Hilal în mai puţin de doi ani, în Arabia Saudită, acolo unde antrenorii sunt schimbaţi mai des ca şosetele, i-au crescut cota lui Olăroiu în zonă.

Tocmai de aceea, pentru a-l aduce în Qatar şeicii i-au oferit un salariu fabulos. Iar rezultatele lui Al-Sadd în acest debut de sezon dovedesc că arabii au făcut o alegere bună. După patru etape scurse din campionat, formaţia din Doha se află pe primul loc cu 10 puncte.

Mai mult, în cele opt partide oficiale disputate în actuala stagiune, Al-Sadd a înscris 26 de goluri, cele mai multe dintre toate echipele din Qatar, având o medie de peste trei goluri pe meci!

Dincolo de asta, arabii sunt încântaţi de jocul spectaculos, unul în viteză, cu o circulaţie foarte bună a balonului, "ingrediente" care, de obicei, lipsesc formaţiilor din Orientul Mijlociu.

De altfel, fotbalul-spectacol oferit de Al-Sadd i-a determinat pe jurnaliştii din Qatar să compare trupa lui Olăroiu cu Barcelona, iar pe Oli cu Guardiola!

În ciuda laudelor însă, românul rămâne cu picioarele pe pământ: "Într-adevăr, am jucat foarte bine, dar arabii se entuziasmează repede. De aia, ne-au şi comparat cu Barcelona, Manchester şi mai ştiu eu cine. Eu însă le-am zis jucătorilor că sezonul e lung şi, deocamdată, nu am câştigat nimic. Mi-e teamă să nu li se urce la cap după aceste laude", ne-a povestit Oli.

La Doha, fostul tehnician al Stelei are sub comanda sa doi atacanţi de 24 de carate, care împreună au costat peste 15 milioane de euro. Este vorba de brazilienii Leandro Da Silva şi Afonso Alves Martins. Primul a fost transferat de la Gamba Osaka, în timp ce Alves a fost achiziţionat de la Middlesbrough.

Metsu, impresionat de Oli

Nu numai presa din Qatar a remarcat fotbalul spectaculos jucat de Al-Sadd în acest debut de sezon, ci şi specialiştii. Unul dintre ei a fost Bruno Metsu, tehnicianul care s-a aflat pe banca Senegalului, atunci când africanii au învins campioana mondială, Franţa la Campionatul Mondial din 2002.

Acum, antrenor al echipei naţionale în Qatar, Metsu a participat la mai multe şedinţe de pregătire conduse de Olăroiu şi s-a sfătuit cu acesta în privinţa jucătorilor care merită să fie convocaţi la prima reprezentativă a micuţului stat din Golful Persic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
minivacanta jpeg
fructe si legume jpg
horoscop webp
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net