Mutu fuge de datorii

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Mutu este lovit din toate direcţiile. Este suspendat după „cazul Sibutramina", iar trecutul de la Chelsea s-a întors ca un bumerang împotriva lui. Obligat să plătească 17 milioane de euro, "Briliantul" caută acum soluţii disperate. Avocaţii spun că mai e doar un pas până la sechestrul pe bunuri, iar apropiaţii fotbalistului dezvăluie că acesta se gândeşte să "fugă" în Republica Dominicană ca să scape de plată.

Ce pare incredibil se poate produce, mai ales că la mijloc e vorba de o sumă imensă: 17 milioane de euro.

Adi Mutu are de gând să se mute într-o ţară din afara Uniunii Europene, odată ce va încheia toate căile de atac în războiul cu Chelsea.

Cel puţin, aşa susţin apropiaţii fotbalistului lovit de faliment. După încheierea carierei de fotbalist, el plănuieşte să se stabilească în Republica Dominicană.

     Mai citeşte:          Adrian Mutu va fi executat silit          Arrigo Sacchi despre Mutu: «Păcat de el!»          Fiorentina

nu vrea să-l lase pe Mutu să plece gratis          Buffon

către Adi Mutu: «Fii tare, frate!»          Adi

Mutu ar putea fi suspendat de FIFA

De acolo e soţia lui, Consuelo şi, în plus, scapă şi de obligaţia de a plăti cele 17 milioane. Legile din Europa nu se "aplică" şi la "capătul lumii", în America Centrală.

Planul e deja făcut, spun apropiaţii fotbalistului, mai ales că laţul datoriilor se strânge.

Avocatul spaniol Josep Vandellos, specializat în Drept sportiv, colaborator al societăţii de avocaţi «Chiuariu şi Asociaţii» din Bucureşti, a declarat, pentru Mediafax, că deja este emis un titlu executoriu în ceea ce îl priveşte pe Adrian Mutu, astfel că toate bunurile acestuia pot fi poprite pentru ca Chelsea să-şi recupereze suma plătită pentru jucătorul român, care a evoluat doar un an şi jumătate la clubul londonez.

Primul lucru pe care l-a făcut Adi Mutu în momentul în care a aflat că este bun de plată a fost acela de a încerca să treacă toate proprietăţiile pe numele familiei.

Numai că, nici această mutare nu este posibilă, deoarece în instanţă şi averea rudelor de gradul 1 poate fi pusă sub sechestru!

Avocatul spaniol Josep Vandellos îl învaţă pe Mutu şi o altă chichiţă judecătorească: să se declare insolvabil, întrucât fiecare ban ce îi va reveni pe numele său ar putea fi oprit de Chelsea.

Mutu mai are însă o variantă: Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg. Hotărârea Tribunalului Federal Elveţian în cazul lui Adrian Mutu este irevocabilă, însă, pentru încălcări ale drepturilor fundamentale, poate fi reclamată la CEDO.

Acolo unde procesul mai poate dura cel puţin patru ani! Cum Adi Mutu are deja 31 de ani, "Briliantul" poate să-şi încheie cariera de fotbalist liniştit până ce decizia poate deveni definitivă.

"Continuăm procesul, nu renunţăm, mergem la CEDO", spune Victor Becali, impresarul jucătorului.

Totuşi, preşedintele Tribunalului de Arbitraj Sportiv, Mino Auletta, are îndoieli că decizia TAS în cazul «Mutu-Chelsea» va fi schimbată la CEDO.

"Mutu a primit deja decizii aparţinând unor foruri importante de justiţie şi mă îndoiesc că se va schimba starea actuală a lucrurilor în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului. Sentinţa va rămâne aceeaşi", spune Aulleta.

Cât despre o "împăcare" între Mutu şi Chelsea, nici nu se pune problema. Victor Becali spune că patronul Abramovici exclude această variantă: "Între Mutu şi cei de la Chelsea nu mai este cale de întâlnire. Ce sens mai are acum, Abramovici îşi vrea banii".

Republica Dominicană, raiul pe pământ

Denumită de Cristofor Columb "Mica Spanie" şi caracterizată ca fiind cel mai frumos pământ din Lumea Nouă, Republica Dominicană este parte a unei insule din Marea Caraibelor, ce desparte America de Sud de cea de Nord.

simeon stalpnicul png

Limba oficială este spaniola iar populaţia numără 9 milioane de oameni. Celebră pentru nisipul fin de pe plajele sale şi pentru decorul muntos, Republica Dominicană oferă turiştilor săi şi o băutură unică.

Afrodiziacul Mamajuana este o băutură din combinaţii secrete de ierburi, frunze, mirodenii şi miere de albine care se adaugă în băuturi alcoolice.

Pe ce poate Chelsea să pună sechestru ?

Lui Mutu i-au mers bine afacerile cu vinul Dieci

simeon stalpnicul png

*În anul 1999, cu puţin înainte de a semna cu echipa italiană Inter Milano, Adi le-a dăruit părinţilor săi o vilă în oraşul natal, Piteşti, în valoare de 250.000 de euro.

*Sora lui Adrian Mutu, Laura, locuieşte într-un apartament cumpărat de "Briliant", în Floreasca, în valoare de 150.000 de euro. Totodată, Adi mai deţine un alt apartament de 150.000 de euro şi lângă stadionul din Ştefan cel Mare.

*Deţine şi o proprietate în Florida, pe malul Oceanului Atlantic, de 1,4 milioane euro.

*Are un magazin de haine "Ten Life", iar împreună cu Filippo Paoli deţine brandul "Souvenir Clubbing" şi a lansat vinul şi uleiul de măsline "10 di Mutu.

*Împreună cu Filippo Paoli deţine o pensiune în Toscana, în localitatea Carmiganano, la 20 de kilometri de Florenţa.

*Un imobil de 300 de metri pătraţi la Florenţa.

*Maşini de lux, printre care un BMW X5 (75.900 euro) sau un Ferrari F 430 (170.000 euro).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net