Mirel Rădoi a lăsat naţionala pentru banii arabilor

Ultima actualizare:

Pe lângă puncte, „tricolorii" şi-au pierdut şi al doilea căpitan în urma meciului cu Franţa. Joi seară, Mirel Rădoi a anunţat că nu va mai participa la acţiunile primei reprezentative.

„Decizia am luat-o la Paris", a aruncat, sec, „închizătorul". Totuşi, în spatele hotărârii fotbalistului stau o serie de episoade, toate petrecute în ultimele două săptămâni.

Ajuns cu Al-Hilal în semifinalele Ligii Campionilor Asiei, Rădoi a avut parte de o vestă proastă. A aflat că întrucât calendarul din Asia nu ţine cont de datele FIFA va fi nevoit să rateze prima manşă din semifinale.

Disperat, a luat legătura cu Mircea Sandu, Ionuţ Lupescu şi Răzvan Lucescu, în speranţa că va fi lăsat să vină la reunirea lotului cu o întârziere de trei zile. Astfel, ar fi putut juca la 6 octombrie pentru Al-Hilal şi la 9 pentru România.

Lucescu jr a fost de acord, însă şefii FRF nici n-au vrut să audă de aşa ceva. În aceste condiţii, fostul stelist a venit la 4 octombrie la reunirea lotului, însă cu inima îndoită.

Fără el, saudiţii au pierdut în partida tur din Ligă cu 1-0, iar, cu Rădoi pe teren, şi naţionala a fost învinsă la Paris cu 2-0. Nervii jucătorului s-au întins la maxim după o declaraţie dată miercuri seară de Ionuţ Lupescu.

„Jucători ca Rădoi şi Cociş sunt în scădere de când s-au dus în Arabia Saudită. Campionatul de acolo e slab. Eu am jucat la Al-Hilal şi ştiu care e nivelul", a spus directorul general al FRF.

După ce şi-a anunţat retragerea de la prima reprezentativă, Mirel l-a făcut praf pe Lupescu. „A zis că sunt în scădere? Poate în scădere de greutate sau de înălţime! De ce nu mi-a spus aceste lucruri în faţă? Din păcate, sunt nişte oameni care în faţă te laudă şi pe la spate spun numai lucruri nelalocul lor. În ceea ce priveşte aprecierile lui Lupescu despre nivelul campionatului saudit, el să nu uite că n-a făcut faţă la Al-Hilal şi a fost dat afară după câteva luni!", a spus fostul stelist.

Surprins de ce caz a declanşat declaraţia sa, Ionuţ Lupescu n-a dat totuşi înapoi. "Nu înţeleg de ce Mirel e ofensat. Am spus un adevăr. Campionatul din Arabia Saudită nu e la fel de valoros ca cel din Germania sau cel din Spania. Ce am spus eu nu e un motiv să te retragi de la echipa naţională. Eu cred că Rădoi se grăbeşte. Se dovedeşte că Răzvan are dreptate, iar jucătorii noştri n-au tărie de caracter. Eu pot să vorbesc în public de oricine. N-am jignit!", a parat "Kaiserul".

Deşi este un mare admirator al lui Rădoi, surprinzător, selecţionerul s-a aliat cu Ionuţ Lupescu. "Decizia lui Rădoi e o descărcare nervoasă. N-avea voie să facă aşa ceva", a afirmat Lucescu jr. Apoi a detaliat: "S-a întâmplat de mai multe ori ca Mirel să aibă astfel de intenţii. De fiecare dată am vorbit cu el. A vrut să renunţe şi după amicalul cu Ucraina în luna mai. Nu voi accepta decizia lui şi voi încerca să discut şi de această dată cu el".

Alţi jucători retraşi de la naţională

* Gheorghe Hagi - S-a retras prima oară în 1998, după Cupa Mondială, însă a revenit la lot în 1999. După Euro 2000 a renunţat definitiv la prima reprezentativă, dar a mai evoluat un sezon la Galatasaray.

* Gheorghe Popescu - S-a retras de la lot după Euro 2000, dar a revenit asupra deciziei în 2001, când Hagi a devenit selecţioner. A renunţat definitiv la naţională după acel 2-5 cu Danemarca din 2003.

* Dorinel Munteanu - S-a retras de la lot în 2007, pe când era antrenor-jucător la FC Vaslui, la presiunile lui Adrian Porumboiu, care-i cerea să se concentreze doar asupra antrenoratului.

Cine-l poate înlocui pe Rădoi la naţională?

* Gabi Mureşan (CFR Cluj) - Fotbalistul de 28 de ani a mai bifat până acum trei selecţii la lot.

* Florin Gardoş (Steaua) - Tânărul de 22 de ani, care a preluat tricoul cu numărul 6 al roş-albaştrilor, a evoluat ca mijlocaş defensiv la naţionala de tineret.

* Alex Bourceanu (FC Timişoara) - Mijlocaşul de 25 de ani, poreclit „Gattuso", a debutat deja la lot sub comanda lui Piţurcă, într-un amical cu Croaţia.

* Erik Bicfalvi (Steaua) - Tânărul de 22 de ani nu mai prinde prima echipă a roş-albaştrilor, dar a fost unul dintre cei mai buni oameni din echipa lui Săndoi.

Arabii, încântaţi de decizia lui Mirel

Rădoi era deja un idol în ochii saudiţilor, însă, după ce a decis să se retragă de la naţională pentru a juca numai la Al-Hilal, cota de popularitate a mijlocaşului a atins cote nebuneşti!

Pe site-ul www.alhilalclub.com, fanii formaţiei din Riad au postat un mesaj în engleză pentru jucătorul român: „Numele tău va rămâne mereu în istoria clubului nostru şi în cea a fotbalului saudit cu litere de aur! Nu te vom uita niciodată pentru dorinţa de care dai dovadă ca să joci pentru noi".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net