FINALA CUPEI ROMÂNIEI DINAMO - STEAUA 1-2 FOTO

Ultima actualizare:
Cupa României (Foto: Adevărul)
Cupa României (Foto: Adevărul)

După 22 de ani, istoria s-a repetat la Braşov. În 1989, Steaua a învins pe Dinamo în finala Cupei României, după golul lui Hagi, iar acum echipa din Ghencea s-a impus după golul marcat de Dică şi autogolul lui Bărboianu. Pentru Dinamo a marcat Gabi Torje.

Finalul meciului, Dinamo-Steaua 1-2 !!!

min. 93 - Nicoliţă a primit cartonaşul galben

min. 91 - lovitura de cap a lui Moţi a fost reţinută de Tătăruşanu

Elis Bakaj a fost şi el avertizat.

Cupa României (Foto: Adevărul)
Cupa României (Foto: Adevărul)

De la margine s-au arătat cinci minute de prelungire.

min. 89 - schimbare la Steaua: Ivanov a intrat în locul lui Tănase, ultimul fiind şi avertizat pentru tragere de timp

min. 87 - la Dinamo, Ţucudean a intrat în locul lui Mărgăritescu

min. 85 - Szekely a primit cartonaşul galben

min. 84 - scăpat pe contraatac, Romeo Surdu a fost blocat în ultimul moment de Valeriu Bordeanu

min. 81 - Surdu a şutat puternic la colţul scurt, dar Bălgrădean a respins

min. 78 - Mărgăritescu a primit cartonaşul galben

min. 75 - Bilaşco a ieşit de la Steaua, înlocuit cu Szekely. Înainte să părăsească terenul, Bilaşco a primit cartonaşul galben pentru tragere de timp.

min. 72 - la Dinamo a ieşit Kone şi a intrat Bakaj

min. 70 - Tănase a fost blocat perfect în careu de Grigore

min. 69 - Surdu a trimis peste poartă, de la marginea careului de 16 metri

min. 68 - cartonaş galben pentru Gabriel Torje

min. 67 - schimbare la Dinamo: a ieşit Dănciulescu, a intrat Liviu Ganea

min. 62 - prima schimbare la Steaua: a ieşit Dică, a intrat Bicfalvi


    Cupa României (Foto: Adevărul)
Cupa României (Foto: Adevărul)

Acum este rândul dinamoviştilor să arunce cu torţe în teren. Victima "câinilor" a fost chiar Gabi Torje!

Meciul este întrerupt deoarece fanii Stelei au aruncat cu torţe în teren. Managerul general al Stelei, Mihai Stoica, a sprintat în teren, pentru a-i calma pe suporterii Stelei!

min. 49 - GOOOOOOOL STEAUA !!!! Autogol Bărboianu! Fostul fundaş al Craiovei a trimis, din câţiva metri, în poarta lui Bălgrădean, incomodat de Romeo Surdu!!!! Dinamo-Steaua 1-2 !!!!

min. 46 - s-a reluat meciul

Finalul primei reprize! Dinamo - Steaua 1-1 !!!

min. 43 - ocazie mare pentru Steaua: Gardoş a trimis cu capul, din câţiva metri, dar Bălgrădean a avut o paradă de senzaţie şi a respins

min. 33 - GOOOOOOOOOOOOOL DINAMO !!!!!!!!!! Gabi Torje a restabilit egalitatea, după ce a executat perfect o lovitură liberă de la 18 metri !!!! Dinamo - Steaua 1-1 !!!!!!

min. 29 - ocazie mare pentru Steaua: Bănel Nicoliţă a centrat de pe dreapta, dar Bilaşco a trimis pe lângă poartă, din poziţie ideală !!!

min. 24 - GOOOL STEAUA !!!! Dică a executat perfect lovitura liberă de la 16 metri, direct la vinclul porţii lui Bălgrădean !!! Steaua - Dinamo 1-0!!!

min. 21 - Marius Alexe a şutat periculos la colţul scurt, dar balonul a lovit plasa laterală

Moţi a primit cartonaşul galben după o intrare dură la Bilaşco.

min. 14 - Gardoş a reluat periculos, spre poartă, cu capul, din zece metri, dar Bălgrădean a reţinut fără probleme

min. 8 - Bănel Nicoliţă a reluat spre poartă, din cădere, mingea s-a scurs puţin pe lângă. Steaua presează!

min, 6 - Surdu a trimis periculos spre poartă, din câţiva meri, dar mingea a fost respinsă în corner de fundaşii dinamovişti

min. 5 - Steliştii au cerut penalty la o intervenţie, în careu, asupra lui Bănel Nicoliţă. Marius Avram a lăsat jocul să continue.

min. 3 - Gabi Torje a trimis mingea în bara transversală, cu un şut din marginea careului mic

min. 1 - startul meciului

Imnul de stat al României a fost cântat de doi copii îmbrăcaţi în costume populare. Lovitura de start a meciului a fost dată, în mod simbolic, de foştii mari fotbalişti Miodrag Belodedici şi Costel Orac.

21.15 - cele două echipe şi-au făcut apariţia pe teren

Cu 30 de minute înainte de startul partidei, stadionul este arhiplin, iar cele două echipe au ieşit la încălzire.

20.35 - Vezi echipele de start:

DINAMO: 34. Bălgrădean - 18. Bărboianu, 21. Grigore, 4. Moţi, 16. Bordeanu - 6. Mărgăritescu, 5. Kone - 22. Torje, 7. C. Munteanu - 10. Alexe, 25. Dănciulescu (cpt)

Rezerve: Naumovski - Pătraşcu, Ţucudean, Crăcun, Liviu Ganea, Bakaj, Găman

Antrenor: Ioan Andone

STEAUA: 12. Tătăruşanu (cpt) - 3. Emeghara, 6. Gardoş, 22. Galamaz, 14. Latovlevici - 16. Nicoliţă, 5. Brandan, 10. Tănase - 20. Dică - 24. Surdu, 17. Bilaşco

Rezerve: Stanca - Iliev, Szekely, Răduţ, Onofraş, Bicfalvi, Maicon

Antrenor: Cătălin Necula

Arbitri: Marius Avram - Miklos Nagy, Sebastian Gheorghe

20.30 - jucătorii lui Dinamo au ieşit la încălzire

20.25 - la tribuna oficială a ajuns în acest moment şi directorul executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea, dar şi patronul Stelei, Gigi Becali. Cosmin Olăroiu nu este la tribuna oficială şi sunt şanse mari ca acesta să ia loc, în premieră în acest sezon, pe banca tehnică a Stelei.

20.15 - cu mai puţin de 60 de minute înainte de startul meciului, stadionul este aproape plin, circa 7.000 de suporteri fiind prezenţi, în acest moment, în tribunele stadionului Tineretului

19.40 - Acum au intrat pe terenul stadionului Tineretului şi fotbaliştii lui Ioan Andone. Aceştia şi-au salutat fanii, în număr de 500, şi inspectează gazonul.

simeon stalpnicul png

19.35 - Jucătorii Stelei au intrat pe gazonul stadionului Tineretului şi inspectează terenul. Steliştii i-au salutat pe cei circa 300 de fani ai "alb-roşilor" prezenţi la stadion.

simeon stalpnicul png

19.15 - Sute de fani, atât ai Stelei, cât şi ai lui Dinamo, au intrat în stadion în acest moment. Alte câteva sute de suporteri aşteaptă la intrarea în stadion să li se permită accesul.

UPDATE Incidente înaintea finalei Cupei României la fotbal! Mai mulţi suporteri dinamovişti şi stelişti, care au făcut deplasarea la Braşov cu maşinile personale, au fost reţinuţi de jandarmi chiar în centrul Braşovului, pe Bulevardul Eroilor.

simeon stalpnicul png

Este vorba despre nouă dinamovişti şi şapte stelişti, care urmează să fie sancţionaţi contravenţional. Cel mai probabil, acestora li se va interzice accesul la meciul de diseară. După parcheziţie, jandarmii au găsit asupra fanilor materiale pirotehnice.

Trei suporteri stelişti reţinuţi de forţele de ordine au primit o sancţiune contravenţională de câte 100 de lei şi interdicţia de a intra pe stadion, la partida din această seară.

Braşovul găzduieşte, pentru a doua oară, o finală de Cupa României, între Steaua şi Dinamo, după ce în 1989 (pe 29 iunie), Steaua se impunea cu scorul de 1-0 sub Tâmpa, prin golul lui Hagi. Ultima finală a Cupei între Dinamo şi Steaua a avut loc în 1990 (6-4).

VIDEO DE LA PLECAREA SUPORTERILOR CELOR DOUĂ RIVALE

Capitala nu a mai avut o reprezentantă în finală din 2007, când Rapid învingea pe Poli Timişoara cu 2-0.

Dinamo a câştigat ultima sa Cupă în 2005 (1-0 cu Farul), în timp ce Steaua a cucerit ultima Cupă în 1999 (4-2, după loviturile de departajare, cu Rapid; 2-2 după prelungiri). Palmaresul Stelei cuprinde 20 de Cupe ale României, în timp ce Dinamo are în vitrina sa 12 Cupe.

Steaua s-a calificat cu emoţii în finală, graţie unui gol marcat în deplasare, chiar la Braşov (1-1), în faţa echipei locale, în minutul 86 (Nicolae Dică), după ce în Ghencea scorul fusese egal, 0-0. Steliştii au avut emoţii şi în optimi, când nu au putut să depăşească pe Sportul Studenţesc decât după loviturile de departajare, chiar pe terenul propriu. Steaua a trecut pe rând de Gaz Metan CFR Craiova, Sportul Studenţesc, Rapid şi FC Braşov.

Şi Dinamo a avut nevoie de penalty-uri, în sferturi, cu Universitatea Craiova, în „Groapă". Dinamoviştii au ajuns în finală după ce au eliminat Ceahlăul Piatra Neamţ, ALRO Slatina, Universitatea Craiova şi Gloria Bistriţa.

Marius Avram va arbitra finala, el fiind ajutat de arbitrii asistenţi Miklos Istvan Nagy (Cluj-Napoca) şi Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava), în timp ce arbitru de rezervă va fi Robert George Dumitru (Braşov). Observator pentru arbitri a fost desemnat Nicolae Grigorescu (Timişoara), iar pentru organizare a fost delegat Octavian Goga (Braşov).

Finala Cupei României din 1989 (disputată la Braşov)  Steaua-Dinamo 1-0

image
image
image
image
image
image
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net