Franţa ca un vin prost

Ultima actualizare:

    George Stanca
George Stanca

Chile are un trecut recent extrem de fructuos, din câte ştiu, a  bătut  Brazilia de două ori, de pildă şi alte năzbâtii sud-americane.

Iar după cum joacă, pare a fi o echipă deloc de neglijat. Să zicem că meciul cu Honduras a fost uşor, 1-0, nu acelaşi lucru se poate spune despre cel cu învingătoare Spaniei, Elveţia.

Care a suferit de pe urma unei tradiţii idioate pe care am semnalat-o de la începutul CM: eliminările tâmpeşti. O astfel de acţiune a comis, a suferit elveţianul, albanez de origine kosovară, Behrami.

În concubinaj cu arbitrul care a pus şi el botul cu fluier cu tot, la binecunoscuta simulare gen "un cot în piept şi te ţii cu mâinile de faţă" că e mai vizibil şi mai impresionant.

Oricum, ceva fault a fost, dar un balcanic, apropo, n-o să fie niciodată elveţian, fie şi cu acte-n regulă.

Am mai văzut noaptea, în linişte, reluarea de la Portugalia - Coreea de Nord. Un măcel inutil, demn de anii 50, când trebuia demonstrată superioritatea unui sistem asupra altuia.

Capitaliştii au învins de data asta cu cinism: parcă tot mai bun era "socialismul cu faţă umană". Glumesc. C-aşa-i în fotbal!

Franţa lui Domenech şi ţara gazdă au jucat meciul consolării cu oarecare dinamism. Rămâne amarul vinului prost franţuzesc, dacă există şi aşa ceva.

Poate că a fost cam vechi, prea vechi, dar ratat, bun de casat. E nevoie de „Beaujolais nouveau". Franţa, mult trâmbiţata sa echipă bleu, e terminată.

Este expirată, vai de mama ei. Altfel spus, se impune sânge proaspăt. Dar pe noi ne doare mai mult de tricolorii carpato-danubiano-pontici.

Tricolorii noştri, nu ai lor. Despre unul ştiu că a ajuns şi el bun de casat. S-a ales praful. Praf alb. De talentul, cariera şi banii lui.

Destine mioritice. Dar, să fim optimişti: avem toate premisele: salarii, pensii, alocaţii, confort şi bunăstare. Trăim bine! Doar la fotbal o ducem prossssst !

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net