Chivu, gol şi «te iubesc» pentru Adelina

Ultima actualizare:
Chivu a marcat  două goluri în  tricoul lui Inter
Chivu a marcat două goluri în tricoul lui Inter

După meciul mai puţin reuşit de sâmbătă, cu Bologna, fundaşul român s-a revanşat în faţa suporterilor de pe „Giusseppe Meazza" cu o evoluţie magistrală.

Anul trecut, la 6 ianuarie, Cristi Chivu vedea moartea cu ochii după o ciocnire cap în cap cu atacantul lui Chievo, Sergio Pellissier.

Nimeni nu bănuia că pentru fundaşul român se anunţa de fapt un an de excepţie, în care avea să realizeze o „triplă" istorică alături de Inter - campionat, cupă, Liga Campionilor - şi să câştige Supercupa şi Campionatul Mondial al Cluburilor.

Totuşi lipsea ceva: un gol special! Chivu a dat unul la 24 aprilie anul trecut, cu Atalanta, dar trebuia să depăşească şi pragul psihologic al unei reuşite cu capul.

Aceasta a venit într-un final miercuri seară, în restanţa cu Cesena şi într-un moment cum nu se putea mai favorabil, atât pentru Chivu, cât şi pentru Inter. Cadrul a fost parcă regizat!

Echipa lui Leonardo a condus cu 2-0 după un sfert de oră, a fost egalată până în minutul 30, pentru ca în prelungirile primei reprize, Cristi să puncteze decisiv din centrarea lui Maicon.

Puţin mai devreme, lobul său superb, cu exteriorul, fusese scos de pe linia porţii de fundaşul Colucci. După evoluţia criticată din meciul cu Bologna, de sâmbătă, românul are, iată, Italia la picioare! Gazzetta dello Sport a deschis ieri cu Chivu pe prima pagină, în portret de erou, superlativele curgând la adresa românului în toată presa din peninsulă.

A fost declarat omul meciului pe toate site-urile de casă ale Interului, pe Goal.com, Tuttomercatoweb, Datasport, ş.a.m.d.

Imediat după gol, românul şi-a dat jos casca şi, după ce a reuşit să „scape" din îmbrăţişarea lui Maicon şi a lui Biabiany, s-a îndreptat spre camera de luat vederi, şi-a sărutat inelarul şi i-a transmis un „Te iubesc" soţiei Adelina, a cărei zi de naştere a fost pe 3 ianuarie.

Chivu şi-a reluat apoi locul în teren, mângâindu-şi pe drum cicatricea, semn probabil că tot ce-a fost mai rău, căpitanul României a lăsat în urmă.

Golul său a apropiat-o pe Inter la 6 puncte de liderul AC Milan, dar românul se putea transforma uşor din înger în demon pentru echipa sa. Centralul Russo a ţinut însă cu „nerazzurrii"!

După un gol anulat lui Giaccherini pentru ofsaid, la scorul de 3-2, fază la care atacantul Cesenei a văzut al doilea galben pentru că a lovit mingea după fluierul arbitrului, Chivu a jucat mingea cu mâna în careu.

Nu s-a acordat însă penalty, deşi Cristi recunoaşte cu fair-play: „Nu a fost nimic intenţionat, dar dacă arbitrul voia să dea penalty, dădea. Aveam mâna la spate, sincer nici nu ştiu unde s-a dus mingea".


    Chivu a marcat  două goluri în  tricoul lui Inter
Chivu a marcat două goluri în tricoul lui Inter

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net