Anelka către Domenech: "Eşti un fiu de târfă!"

Ultima actualizare:

    Anelka a fost dat afară din echipă după ce l-a jignit pe Domenech
Anelka a fost dat afară din echipă după ce l-a jignit pe Domenech

Atacantul Nicolas Anelka l-ar fi insultat pe selecţionerul Franţei, Raymond Domenech, în pauza meciului cu Mexic, scor 0-2, după ce tehnicianul i-a făcut câteva observaţii şi l-a ameninţat că îl va schimba la pauză, susţine cotidianul L'Equipe, pe prima pagină a ediţiei de sâmbătă.

Potrivit sursei citate, Domenech nu intenţiona iniţial să îl schimbe pe Anelka la pauză, când scorul era 0-0. Tehnicianul i-a spus atacantului pe un ton ferm dar politicos că vrea să nu se mai oprească atât de mult, să nu piardă timpul şi să rămână mai mult în faţă, mai aproape de suprafaţa de pedeapsă a adversarilor. Anelka a contestat, iar Domenech l-a ameninţat că îl va schimba. Atacantul a reacţionat adresându-i selecţionerului cuvinte obscene şi făcându-l "fiu de târfă". "Ok, ieşi", a fost replica lui Domenech.

Ca urmare a acestui conflict, Raymond Domenech a decis ca în repriza a doua a partidei cu Mexic să îl folosească în locul lui Anelka pe Andre-Pierre Gignac.

L'Equipe mai scrie, în articolul intitulat "Insulte, zâmbete batjocoritoare şi consternare", despre o "imagine frapantă". Yoann Gourcuff răspunde la întrebările jurnaliştilor, la finalul meciului. "În timp ce jucătorul se exprimă, cei doi «prieteni» ai săi (n.r. - Anelka şi Ribery), apar cu genţile în spate. Când Gourcuff l-a văzut pe mijlocaşul echipei Bayern Munchen, imaginea a fost frapantă: el a evitat să-l privească şi s-a apropiat mai mult de barieră, pentru a-l lăsa să treacă, ca şi cum primul din clasă îi face loc şefului şcolii de teamă să nu fie lovit peste ceafă", notează jurnalul.

Reprezentativa Franţei a fost învinsă, joi, la Polokwane, pe arena Peter Mokaba Stadium, cu scorul de 2-0, de selecţionata Mexicului, în meciul al doilea din grupa A a Cupei Mondiale din Africa de Sud.

Nicolae Anelka, în vârstă de 31 de ani, se află la prima participare la un turneu final al Cupei Mondiale.

"Nu am avut niciodată ca obiectiv în viaţă, în carieră, participarea la Cupa Mondială", a declarat el la 11 mai, imediat după ce Domenech a anunţat lotul preliminar de 30 de jucători pentru turneul din Africa de Sud.

Considerat mult timp copilul teribil al fotbalului francez, Anelka a afişat de-a lungul anilor o anumită indiferenţă faţă de naţionala Franţei. De la începutul pregătirilor pentru Cupa Mondială, el nu a încetat să irite prin comportamentul său pe teren. În ciuda indicaţiilor lui Raymond Domenech, care îi cerea să avanseze, Anelka se încăpăţâna să se întoarcă pentru a încerca să coordoneze jocul, lăsând gol spaţiul din faţă.

În ciuda acestei indiscipline surprinzătoare la un jucător cu experienţă, Raymond Domenech l-a folosit pe Anelka titular la primul meci, cu Uruguay, şi a procedat la fel la partida cu Mexic. Până la incidentul relatat de L'Equipe. După conflictul dintre selecţioner şi Anelka, naţionala Franţei a primit două goluri şi şi-a compromis în mare parte şansele de calificare în optimile de finală ale Cupei Mondiale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net