Tamaş, trimis în SUA să scape de problemele cu băutura?

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

De la despărţirea de CFR Cluj, Gabi Tamaş s-a „evaporat”. Prietenii „de pahar” nu mai ştiu nimic de el, familia nu vrea să dea nici un detaliu despre viaţa fotbalistului, dar apropiaţii acestuia au lansat o idee-şoc: Tamaş s-ar afla în America, la o clinică de dezalcoolizare.

Gabi Tamaş a avut un an ameţitor. 2013 a fost de coşmar pentru fostul fundaş al celor de la CFR Cluj, ultima echipă la care a activat! Doar şase zile, ce-i drept. Problemele pe care jucătorul de 30 de ani le are cu băutura i-au schimbat radical traseul carierei.

În vară a"rupt" contractul cu englezii de la West Bromwich Albion, după ce la urechile britanicilor a ajuns povestea în care Tamaş, beat mort, a scandalizat un bloc întreg, a rupt uşa de la intrare în scară şi a agresat femeia de serviciu.

Cei de la CFR Cluj i-au întins o mână de ajutor, dar n-a profitat. A băut la un pas de comă în hotelul lui Mircea Sandu, din Bucureşti, de fericire că s-a înţeles cu cei din Gruia - beţie în urma căreia rapidistul Daniel Pancu s-a ales cu ochiul vânăt, după ce a încercat să-l calmeze pe Gabi, care dorea să urineze în bucătăria hotelului - pentru ca apoi să o „comită" şi la Cluj, la doar câteva zile după ce se mutase în Ardeal.

„Ori e alcoolic şi trebuie să se ducă la un centru de dezalcoolizare şi la un psihiatru sau un psiholog să-l liniştească, ori să se lase de fotbal", spunea Mircea Sandu, preşedintele FRF, supărat că unul dintre jucătorii importanţi ai naţionalei s-a transformat atât de mult. Se pare că i-a ajuns cuţitul la os lui Tamaş şi a decis să facă ceva să iasă din situaţia în care este. Părinţii, soţia şi fetiţa au avut, potrivit prietenilor săi, un rol uriaş în decizia pe care a luat-o de curând: internarea într-o clinică de dezalcoolizare.

Potrivit unor apropiaţi, Gabi s-ar afla în SUA, tocmai pentru a-şi trata depdendenţa de alcool. Oameni din fotbal au mărturisit, sub protecţia anonimatului, faptul că ştiu de programul de terapie pe care Gabi l-ar urma, iar prieteni de pahar ai acestuia ne-au mărturisit că nu au mai dat de el de mai bine de o lună şi că practic nu mai este de găsit în ţară. La fel, varianta lor este aceea că se află la tratament în străinătate.

Tratamentul costă 7.000 de euro pe săptămână

Cea mai renumită clinică de dezintoxicare din SUA, unde ar putea fi internat şi Gabi Tamaş, este The Meadows, din oraşul Phoenix, statul Arizona.

simeon stalpnicul png

Aici s-au tratat, de-a lungul timpului, de dependenţe de alcool, droguri sau sex mari vedete şi sportivi celebri. Ultimul este britanicul Paul Gascoine, care a fost la un pas de moarte din cauza băuturii. Acesta a plătit în jur de 7.000 de euro pe săptămână şi acum este bine. Celebritatea clinicii a fost produsă de diversele terapii de grup, somatice, emoţionale, yoga sau consiliere emoţională, cu efecte foarte bune.

«Sprijinul familiei e foarte important» Dr. Alin Popescu, specialist medicină sportivă

Doctorul Alin Popescu, specialist în medicina sportivă şi colaborator al Federaţiei Române de Rugby, ne-a explicat ce implică un tratament la dezalcoolizare.

simeon stalpnicul png

„Pentru un sportiv depinde foarte mult de cât timp e dependenţa, una e să fie de trei ani, alta e de zece, de ce boli sunt asociate, de modul în care se face tratamentul, cât stă internat, cât timp e lăsat acasă, sunt atât mulţi factori încât poţi să rezolvi problema în trei luni, trei ani sau să nu o rezolvi. Foarte important e suportul familiei."

Apoi, a continuat: „Tratamentul pentru un sportiv nu e diferit faţă de cel al unui om obişnuit, iar pastilele pe care le ia nu sunt pe lista celor interzise, dar şi dacă ar fi au timp rapid de eliminare, iar el nu reia activitatea imediat, ci treptat. Deci, nu ar avea urmări la un control antidoping. Oricum, după ce termină tratamentul, are nevoie de ajutorul unui psiholog".

Beat criţă, Tamaș a încurcat WC-ul cu bucătăria

Gabi Tamaş: «Nu mai ţin la băutură»

Tamaş l-a umplut de sânge pe Pancu. Rapidistul povesteşte ce s-a întâmplat

Gabi Tamaş, dat afară de la CFR Cluj: «A venit, a băut şi a plecat»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net