Am sperat degeaba!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

De la „Deşteaptă-te, române” la „Demisia! Demisia!” nu e decât un singur pas. Cei 53.347 de spectatori prezenţi aseară pe Arena Naţională s-au simţit păcăliţi de jocul slab al tricolorilor şi s-au răzbunat pe selecţioner.

Într-un meci în care trebuiau să forţeze o victorie la scor, tricolorii au reuşit „performanţa" de a face o primă repriză penibilă, fără nici măcar o ocazie la poarta elenilor. Mai mult, Grecia ne-a lovit în moalele capului, marcând în minutul 23 prin „killerul" Mitroglou, care a speculat o ieşire haotică la ofsaid a jucătorilor lui Piţurcă. Pe bancă, faţa resemnată a selecţionerului spunea totul despre starea de spirit din sânul echipei noastre naţionale. În teren, echipa superofensivă gândită de Piţi şi-a demonstrat limitele, Marica, Torje şi ceilalţi arătând de parcă ieri se apucaseră de fotbal. În tribune, răbdarea fanilor n-a durat decât 40 de minute, finalul primei reprize consemnând un cor de hui­duieli la adresa tricolorilor şi deja tradiţionalul „Demisia! Demisia!" cu care a fost taxat Piţurcă.

simeon stalpnicul png

Încă de la pauză, grecii au desfăcut şampania şi au dat drumul la paranghelie. Numai aşa se poate explica autogolul de Mondiale inventat de cuplul Holebas - Torosidis. La 1-1, au urmat minute de foc la poarta elenilor, îngrămădiţi în propria jumătate de speranţele renăscute ale românilor. Am sperat însă degeaba, pentru că oaspeţii n-au mai greşit, iar tricolorii n-au mai reuşit să desfacă o defensivă supraaglomerată. La Rio merge Grecia, în timp ce România va visa încă patru ani la un Campionat Mondial. Cel mai probabil, Piţurcă se va agăţa de faptul că obiectivul său nu era calificarea în Brazilia, ci la Euro 2016, următorul turneu final major.

Aplauze şi hui­duieli. Cu o oră înaintea partidei, la încălzire au ieşit portarii echipei naţionale, în ovaţiile celor prezenţi, pentru ca întreg lotul să-şi facă apariţia peste un sfert de oră, pe acordurile melodiei „Ciuleandra" şi deja marca înregistrată a tricolorilor, hit-ul "Thunderstruck" al celor de la AC/DC. Nu la fel s-a întâmplat când peste doar cinci minute au sosit şi jucătorii greci, ei fiind huiduiţi copios.

Imnul pe ecran, steaguri pe scaune. FRF a decis ca-n momentul ieşirii celor două echipe pe teren, textul imnului României, „Deşteaptă-te, române!", să fie proiectat pe ecranul gigant, aflat deasupra gazonului Arenei Naţionale. De asemenea, fiecare suporter a găsit pe scaun câte un drapel, pentru ca totul să fie asortat în culorile echipei naţionale.

Coregrafie cât toată peluza. Înaintea meciului, în momentul intonării imnului, suporterii de la peluza nord au desfăşurat un steag tricolor care a acoperit toată tribuna, mesajul fiind: „Luptaţi pentru credinţă, neam şi ţară". Altfel, grecii nu au scăpat de huiduieli în momentul în care li s-a intonat imnul.

Petardă. O petardă a fost aruncată în teren din tribune în minutul 45+1 al meciului, aceasta căzând lângă fundaşul Sokratis Papastathopoulos, care a acuzat probleme la ochi. Petarda a fost aruncată în careul mic al grecilor, unde se afla fotbalistul Borussiei Dortmund, care a avut nevoie de intervenţia medicilor.

Grecii, cuminţi. Fanii eleni, în jur de 1.700 de persoane, nu au creat incidente. În momentul intrării în stadion, au aşteptat încolonaţi să treacă de porţi şi doar din când în când erau animaţi de un „şef de galerie" îmbrăcat în costum tradiţional. În tribune, cu o oră înaintea startului, au încercat să domine atmosfera, dar au fost stopaţi imediat cu un cor de fluierături.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net