EXCLUSIV! Tamaş: «Nu sunt alcoolic!»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Timp de aproape trei ani, Gabi Tamaş nu a vorbit cu presa. A preferat să încaseze ca un boxer pumn după pumn şi lovitură după lovitură. Beţiv, scandalagiu şi prea puţin fotbalist. Cam asta s-a spus despre el. A decis să spună lucrurilor pe nume într-un interviu în care a vorbit fără ocolişuri despre toate peripeţiile prin care a trecut sau prin care n-a trecut, dar în care s-a regăsit.

Click!: N-ai vorbit de foarte mult timp cu presa. De ce?

Gabi Tamaş: Nu îmi place să apar... plus că orice aş face mereu sunt prezentat ca fiind băiatul rău, aşa că nu ştiu dacă are rost să ies de fiecare dată să spun că de fapt lucrurile nu au stat deloc aşa cum au fost redate. Lumea mă asociază mereu cu scandaluri... Am stat trei ani în Anglia şi s-a scris o singură dată despre mine, deşi am jucat aproape meci de meci la West Bromwich. Ca idee, aşa, ştii cine are cele mai multe meciuri jucate în Premier League? Dan Petrescu. Pe locul doi ştii cine e? Eu! Dar asta n-am văzut pe nicăieri, doar că Tamaş a făcut, Tamaş a dres...

Spui că nu e nimic adevărat din ce s-a spus despre tine?

Păi, concret, ce s-a spus?

În ultimele luni ai fost implicat numai în scandaluri, toate asociate cu băutura. Ai o problemă cu alcoolul?

Hai să lămurim asta! Nu sunt un alcoolic! Alcoolicii sunt ăia care beau zi de zi, cum se trezesc, sunt cu băutura la nas! Eu nu fac aşa ceva! Eu beau din când în când, atunci când am o zi liberă şi fac o ieşire cu prietenii, un grătar... lucruri absolut normale, pe care le faci şi tu, şi orice alt om din lumea asta! Îţi zic, mai rămâne să spună lumea despre mine că sunt drogat şi homosexual, că în rest m-au făcut toţi în toate felurile.

Să luăm ultimele scandaluri... Ai adormit pe scara unui bloc, după ce ai spart uşa cu piciorul, apoi te-ai certat cu poliţiştii care te-au dus la secţie încătuşat că erai prea agitat...

Da, a fost o ieşire, eu am bătut la uşă, doamna de serviciu nu mi-a deschis, mai departe ştiţi cu toţi ce s-a întâmplat. S-a ajuns însă prea departe cu poliţia şi cu dosarul care se judecă acum. Nu pot să spun mai multe că lucrurile sunt în desfăşurare. Se va vedea însă în viitor ce s-a întâmplat de fapt în secţia de poliţie şi cât de "vinovat" am fost atunci.

Apoi episodul cu Pancu...

Am crescut cu Pancu... Crezi că pot să spun ceva rău despre el sau să comentez în vreun fel ce s-a întâmplat atunci? Mai bine mă abţin, că Pancu îmi e prieten.

simeon stalpnicul png

La CFR ce s-a întâmplat?

Acolo e cu totul altă poveste. Nu vreau să intru în conflict cu cei de acolo, dar îţi spun doar atât: filmarea aceea în care eram cu Florin Costea a fost făcută la ora 21.00, nu la 5.00 dimineaţa, aşa cum s-a spus şi s-a scris! Sunt oameni care pot confirma ce spun, plus înregistrările video care au ora la care s-a desfăşurat totul. Mai departe, să tragă lumea concluziile şi să-i întrebe pe cei de la CFR cum au stat lucrurile.

Ok, ce urmează acum pentru tine?

Aştept să se concretizeze una dintre ofertele pe care le am. Fiind jucător liber, oportunităţi sunt multe, dar nu mă grăbesc aiurea. Vreau să aleg cu cap.Toată viaţa am tras pentru alţii, acum e cazul să o fac pentru mine şi familia mea. Am soţie, o fiică, trebuie să mă gândesc la viitorul familiei mele. Au fost discuţii cu mai multe cluburi, oferte concrete am avut de la Watford şi de la o echipă din liga a treia.

S-a mai pus problema vreunei oferte din prima ligă?

Da, de la Corona Braşov. Oricum, şi episodul CFR Cluj era unul de scurtă durată, până în iarnă, nu se punea problema să stau mai mult. Nu voi mai veni să joc în campionatul românesc pentru nimic în lume!

În ce campionat te vezi?

E o întrebare capcană, dar îţi spun doar atât: în Spania am avut cea mai bună viaţă, în Franţa era cel mai greu fotbal iar în Anglia am jucat cel mai bine.

În perioada de după CFR ce ai făcut? Te-ai pregătit singur?

Da, am avut în fiecare zi program. Nu sunt în urmă cu pregătirea. Nu am meciuri în picioare, cum se spune, dar fizic stau bine. Eu îmi cunosc cel mai bine organismul şi ştiu ce pot face şi acum. Am avut norocul, dacă se poate spune aşa, că nu am avut parte de accidentări foarte grele, dar cu entorse şi contuzii am jucat mereu, am strâns din dinţi şi nu am comentat, am jucat.

Gabi Tamaş este al doilea român cu meciuri jucate în Premier League, după Dan Petrescu

simeon stalpnicul png

La naţională te mai gândeşti?

Da, normal! Întâi să semnez cu o echipă, să joc, apoi dacă sunt chemat, vin.

Indiferent de selecţioner?

Evident! Nu joc pentru un om anume, joc pentru România, iar dacă întrebarea era cu bătaie lungă la Piţurcă, îţi spun sincer că nu am nicio problemă cu el. Absolut niciuna!

Crezi că Piţurcă este un antrenor învechit, aşa cum spune Mutu?

Nu vreau să mă bag în disputa lor, dar să ştii că tot cu Piţurcă ăsta, aşa învechit am ajuns şi la Campionatul European.

Ai ţinut legătura cu băieţii de la lotul naţional?

Doar cu Torje, care e fratele meu! În rest vorbesc des cu Moţi, Pulhac şi Dragoş Grigore. După cum vezi, toţi dinamovişti, aşa ca mine (râde).

Cine e Gabi Tamaş

* s-a născut la Braşov, are 30 de ani şi evoluează ca fundaş* a activat la FC Braşov, Tractorul, Dinamo, Galatasaray, Spartak Moscova, Celta Vigo, Auxerre, WBA, CFR* a debutat la echipa naţională în 2003, a fost căpitanul echipei de tineret, a activat pentru „tricolori” în 63 de meciuri şi a înscris trei goluri* în vară era cotat de siteurile de specialitate la 1.500.000 de euro* e căsătorit şi are o fetiţă* a primit Medalia „Meritul Sportiv”, clasa a III-a, pentru calificarea la EURO 2008

Beat criţă, Tamaș a încurcat WC-ul cu bucătăria

Gabi Tamaş: «Nu mai ţin la băutură»

Tamaş l-a umplut de sânge pe Pancu. Rapidistul povesteşte ce s-a întâmplat

Gabi Tamaş, dat afară de la CFR Cluj: «A venit, a băut şi a plecat»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net