REVISTA PRESEI ”Bun venit pe planeta Barca!”

Ultima actualizare:
LIGA CAMPIONILOR LA FOTBAL Revista presei
LIGA CAMPIONILOR LA FOTBAL Revista presei

Presa din întreaga lume se întrece în a elogia maniera în care FC Barcelona a câștigat pentru a patra oară Liga Campionilor la fotbal. Până și ziarele din Madrid, orașul în care activează marea rivală Real Madrid, a salutat noul succes al oamenilor lui Pep Guardiola.

Ziarele britanice de astăzi remarcă jocul barcelonezilor și modul în care ei au dominat cu autoritate meciul cu Manchester United. ”Un Messi strălucitor a condus Barca spre success”, scrie ”The Independent”. Iar celelalte publicații din Insulă folosesc același ton. ”Simply the best”, rezumă succesul ”Sunday Telegraph”, referindu-se tot la internaționalul argentinian, iar ”News of the World” titrează ”Messiah”, spunând că vedeta catalanilor ”a distrus pe United”. ”The Sun” face jocuri de cuvinte în stil pur britanic. ”Best Bar None”, iată unul dintre titluri, unul care face referire la o lege promulgată în 2003, la Manchester, pentru a regla consumul de băuturi. Editorialist la ”The Guardian”, Paul Hayward scrie: ”Chiar dacă au fost fideli rădăcinilor lor, afișând aceeași combativitate a predecesorilor din 1968, jucătorii lui Manchester United nu au putut rezista unei moriști pusă în mișcare de Lionel Messi și colegii lui”.

News of the World
News of the World

Nici italienii nu rămân impasibili. ”Gazzetta dello Sport” afirmă că Barcelona este ”cea mai valoroasă echipă de fotbal văzută vreodată”, iar ”Corrierre dello Sport” titrează: ” REGELE MESSI: un geniu al fotbalului, un nou Maradona”. Pentru ziariștii de la ”Tuttosport”, lucrurile sunt clare, ei vorbind despre un show al lui Messi și al colegilor săi.  

Victoria Barcelonei a fost apreciată și de jurnaliștii francezi. ”Bun venit pe planeta Barca!”, a titrat cotidianul ”L'Equipe” imediat după finală, pe ediția sa on-line. În timp ce coperta ediției tipărite de astăzi apare fotografia lui Messi în care își manifestă bucuria pentru marcarea golului, iar lângă titlul e scurt și cuprinzător: ”Prea frumos”.

Firește că și mai entuziaști sunt ziariștii din Catalunya. ”Aceasta este cea mai bună echipă din istorie”, a titrat cotidianul ”Sport”. ”Barcelona a fost binecuvântată că a putut forma o asemenea echipă. O echipă de legendă. (...) Echipa lui Guardiola joacă un fotbal în forma sa cea mai pură. Și nimeni n-a inventat încă un antidote... pentru binele fotbalului și al spectacolului. Dacă aceasta este cea mai bună echipă din istorie, Messi este cel mai valorous fotbalist din toate timpurile”. Concurența nu se lasă nici ea mai prejos. ”Barcelona e stăpâna fotbalului”, scrie ”El Mundo Deportivo”, adăugând că ”viitorul acestei echipe pare infinit”. Cu toate că este o publicație generalist, ”El Pais” rezervă spații importante sucesului de la Londra. ”Barcelona a atins cerul pe Wembley. Și a intrat în panteonul echipelor care marchează o epocă după ce a cucerit a patra Cupă a Europei”. Chiar și ziarele din Madrid elogiază Victoria catalanilor. ”SuperBarca”, titrează ”As”, iar ”Marca” recunoaște că Barcelona este de vis.


    LIGA CAMPIONILOR LA FOTBAL Revista presei
LIGA CAMPIONILOR LA FOTBAL Revista presei

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net