UPDATE: Bătăi de stradă în Barcelona după finala Ligii Campionilor

Ultima actualizare:

ORA 14.50 Bilanțul bătăilor de stradă este destul de negru. 90 de persoane au fost rănite, noaptea trecută, dintre care două sunt în stare gravă. Astăzi, 130 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale, 37 dintre ei fiind polițiști.

Autoritățile spaniole au decis ieri să evacueze Plaza de Catalunya din Barcelona, care este ocupată de mai mult timp de tinerii care protestează contra ineficienței oamenilor politici de a atenua efectele crizei economice. Acestea se tem ca nu cumva finala de la Londra, pe care o va disputa formația catalană, să le dea și mai mult suflu manifestanților.

Cum o victorie a lui Messi și colegilor săi îi va face pe catalani să iasă în stradă, pentru a sărbători, poliția a intervenit în forță, ieri, o sută de oameni fiind răniți. Acest bilanț i-a îndârjit și mai tare pe tineri astfel încât autoritățile sunt acum în alertă.

Dincolo de toate rivalitățile care îi despart, protestatarii din Madrid au solidarizat cu cei din orașul catalan. ”Barcelona nu este singură!”, au scandat aceștia. Și au ieșit cu pancarte pe care era scris ”Catalunya, noi suntem cu voi!”.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net