Eric joacă pentru Piţurcă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Pandurii debutează diseară în grupele Europa League împotriva lui Dnepr, iar Eric de Oliveira (27 de ani ) e omul pe care mizează gorjenii. Sud-americanul joacă în România din 2007 şi vrea ca-n curând să facă parte şi dintre "tricolori", iar pentru asta a promis că va trage mai tare ca niciodată în meciurile din Liga Europa.

Eric e unul dintre cei mai buni străini din Liga I, punctând deja de patru ori de la reluarea campionatului şi ajutându-şi echipa şi-n competiţiile internaţionale, unde a marcat un gol împotriva lui Hapoel Tel Aviv. Acum, vrea mai mult. Un traseu lung în Liga Europa care să-l ajute şi-n plan personal: selecţia la echipa naţională a României, mai ales că în doi ani va deveni oficial cetăţean al acestei ţări, dosarul pentru obţinerea cetăţeniei fiind depus demult. Deja limba româna a învăţat-o, iar imnul "Deşteaptă-te, române!" îl ştie pe de rost. În plus, şi-a întemeiat o familie aici. Soţia sa este handbalista Cosmina Dancu, iar fiul lor, Deric, este născut la Târgu Mureş.

Mai mult, el se va stabili definitiv în ţara de adopţie, jucătorul achiziţionând un teren lângă Mediaş unde-şi va construi o vilă. "Nu vom juca să stăm în apărare sau să scoatem un egal. Noi îi batem pe toţi", a anunţat el înaintea jocului cu Dnepr, semn că vrea să devină golgheter. Oricum, şi şefii sunt optimişti înaintea startului în grupe şi au ca obiectiv locul doi, poziţie ce duce Pandurii în primăvara europeană.

Lotul lui Dnepr, de cinci ori mai scump

Gorjenii vor avea o misiune dificilă diseară în faţa lui Dnepr, ucrainienii fiind de aproape cinci ori mai valoroşi, conform siteului de specialitate www.transfermark.de. Lotul lui Juande Ramos, antrenor ce a trecut şi pe la Real Madrid, e cotat la 87.100.000 de euro, mijlocaşul Konoplianka fiind cel mai scump, 15 milioane de euro, în timp ce fundaşul Alexandru Vlad, transferat tocmai de la Pandurii, costă 1.200.000 de euro.

Juande Ramos

simeon stalpnicul png

De partea cealaltă, Pandurii e listată la doar 18.375.000 de euro, iar noul sosit Diego Rubio, atacant de 20 de ani, e cel mai scump: 1.500.000 de euro. Vedeta Eric îl urmează, fiind cu 300.000 de euro mai ieftin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Florin Talpan FOTO sportpictures.eu
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net