Cristi Borcea îşi ascunde afacerile

Ultima actualizare:

    Borcea vine duminică în ţară
Borcea vine duminică în ţară

Acţionarul lui Dinamo şi-a pregătit intens plecarea din ţară. Cristi Borcea şi-a trecut firmele pe numele apropiaţilor, astfel încât să nu mai poată fi tras la răspundere pe probleme juridice şi se va muta definitiv la Miami, alături de soţia sa, Alina Vidican.

Cristi Borcea a spus-o răspicat: vrea să plece şi de la Dinamo şi din ţară! S-a acomodat în SUA, la Miami, unde şi-a refăcut viaţa alături de Alina Vidican (27 de ani).

Noua soţie a acţionarului dinamovist este şi însărcinată, urmând să nască în această primăvară. Borcea şi-a construit planul „evadării" de mai mulţi ani.

Şi, ca să ducă o viaţă liniştită peste ocean, omul de afaceri în vârstă de 42 de ani a căutat modalităţi prin care să evite problemele cu legea, în cazul în care ele ar apărea.

De aceea, majoritatea firmelor pe care le-a înfiinţat sau în care s-a implicat pe parcurs au fost trecute pe numele rudelor sau a apropiaţilor. Iar cele în care încă mai figurează ca acţionar sunt administrate de alte persoane.

Ideea este că Borcea s-a protejat de eventualitatea problemelor juridice. Chiar cu toate măsurile de precauţie pe care le-a luat, şeful din „Ştefan cel Mare" tot este cercetat în patru dosare penale.

Colegul lui Borcea din acţionariatul lui Dinamo, Dragoş Săvulescu, a lăsat de înţeles că „spartanul" din „Groapă" nu a mai revenit în ţară din cauza problemelor cu legea şi a unor restricţii din partea autorităţilor: „Despre Cristi am auzit că ar avea o boală şi că se întoarce în ţară când se prescrie boala".

Borcea a anunţat că se va întoarce în România duminică, urmând ca a doua zi să se vadă cu preşedintele Nicolae Badea pentru a stabili termenii plecării sale de la Dinamo.

Borcea vrea, ca un ultim gest, să prelungească contractele lui Dănciulescu, Niculae, Bălgrădean, Ganea, Kone şi Moţi şi să ofere banii pentru transferul lui Wesley, atacantului celor de la FC Vaslui.

Mai are doar ştrandurile şi acţiuni la Dinamo

Omul de afaceri a mai deţinut câteva restaurante în Bucureşti, unele în partneriat cu patronul de la Bamboo, dar afacerile acestea au dat faliment. Nici cele două ştranduri pe care Borcea le are în Bucureşti, în Drumul Taberei şi în Crângaşi, nu merg strălucit, motiv pentru care „spartanul" caută să scape de ele, dar nu a reuşit încă.

Altfel, preşedintele executiv al „câinilor" mai este stăpân peste 30 la sută din acţiunile lui Dinamo, însă Ionuţ Negoiţă (patronul RIN Hotels) abia aşteaptă să intre în posesia lor, în schimbul sumei de 2 milioane de euro. „Vreau banii în trei ani, nu imediat", a declarat Borcea.

Uite în ce a băgat Borcea banii

 M & A Turism Internaţional

Firma are în patrimoniu hotelurile Bavaria Blu Mamaia şi Muntenia, de pe litoral. Societatea este controlată de Elena Borcea.

Restaurantul «Doi Cocoşi», Bucureştii Noi

Borcea şi-a încredinţat procentele (49) către Elena Borcea. Restul acţiunilor le revin lui Gigi Neţoiu şi Luchi Georgescu.

 Hotelul Boavista, Timişoara

A fost încredinţat familiei Vidican, originară de pe Bega. Cumnatul lui Borcea, Sergiu Vidican (fratele Alinei), este administratorul stabilimentului de trei stele.

Transpeco Logistics & Distribution SA

Firma se ocupă cu transportul de combustibil. Deşi este una dintre societăţile lui Cristi Borcea, dinamovistul n-apare nicăieri în acte. Activitatea i-a fost „înstrăinată" mamei sale, Elena Borcea, şi lui George Gâdoiu, parteneri în mod egal.

Criden Holding SRL

Societatea se ocupă cu activităţi imobiliare în judeţul Constanţa. Aceasta este una dintre puţinele firme în care Borcea şi-a păstrat procentele (50), în parteneriat cu Dennis Şerban, fost fotbalist şi fin al său. Totuşi, ca administrator figurează Şerban, deci, în caz de necazuri cu legea, doar ex-internaţionalul ar avea de suferit.

 Euro Shop SRL

O altă firmă înfiinţată alături de finul Dennis Şerban şi care reprezintă un lanţ de magazine din Constanţa. La fel, cei doi sunt parteneri cu procente egale, dar administrator este un anume Costel Bădiceanu.

Michelle SRL

Firma e administrată total de Mihaela Borcea, fosta soţie a omului de afaceri. Această societate cuprinde câteva active transferate de acţionarul dinamovist către cea de care a divorţat anul trecut: un teren şi o vilă (clădirea BKP, foto) de pe Floreasca, plus un spaţiu comercial în Pantelimon.

Hotelul Premier, Botoşani

A fost încredinţat fostei soţii, Mihaela Borcea.

Clubul Zerillos, Piaţa Romană

A fost trecut pe numele actualei soţii, Alina Vidican.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net