Băiatul lui Gică Popescu are sânge de golgeter

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

După Ianis Hagi, despre care se spune de mai mult timp că merge apăsat pe urmele tatălui său, un alt puşti de fost mare fotbalist scoate capul în lume. E vorba de Nicolas Popescu, băiatul lui Gică Popescu, care la cei opt ai săi ghidonează mingea cu o uşurinţă demnă de invidiat.

Fiul fostului căpitan de la Barcelona joacă de aproape doi ani la ProLuceafărul, filiala din Bucureşti a clubului Viitorul Constanţa, la care patron este Hagi.

simeon stalpnicul png

Baza sportivă la care puştiul merge la antrenamente este situată lângă "Naţional Arena", iar echipa grupei sale de vârstă este înscrisă în Campionatul Municipiului Bucureşti. Meciurile se desfăşoară pe suprafeţe sintetice, cele mai multe pe terenurile din Parcul Tineretului.

simeon stalpnicul png

În weekend, Popescu jr. a fost titular la ProLuceafărul, în partida cu Phoenix. A venit la meci cu 2-3 minute înainte de primul fluier, echipat direct de joc. Nerăbdător, Nicolas a sărit din maşină, a alergat printre tufişurile din jurul terenului, până pe gazonul artificial, unde cele două echipe aproape că se aliniaseră pentru start şi a intrat din primul minut.

simeon stalpnicul png

N-a fost fiţă de vedetă, ci doar o întârzirere din cauza traficului. "Am plecat târziu de-acasă. De-asta am ajuns abia acum", le-a explicat socrul lui Gică Popescu celorlalţi părinţi de copii-fotbalişti.

Nico, aşa cum e strigat de colegi, a purtat numărul nouă pe tricou şi a jucat vârf impins. În condiţii normale, ar fi fost mereu în ofsaid, dar la jocurile copiilor nu există această regulă. Deşi poate fi acuzat că stă numai la "pomană", când mingea ajungea la el, se vedea că ştie e să facă cu ea. Lui Nicolas îi place să mângâie mingea. Ştie şi cu stângul, şi cu dreptul şi driblează bine.

Postul de atacant nu şi l-a ales el, ci chiar Gică Popescu. "Tată, du-te în faţă, la gol, că acolo se fac banii. Ca fundaş nu câştigi mare lucru", i-a spus "Baciul" puştiului atunci când l-a dus la fotbal.

Popescu ajunge rar la meciurile lui, unde antrenor din tribună îi este tatăl mamei sale.

simeon stalpnicul png

"Nu sta în spatele omului! Aleargă, pasează acum, nu te grăbi acolo!", îi strigă acesta de pe margine.

Popescu cel mic nu se comporta ca un star, dar se observa cum coechipierii îl respectă. A fost lăsat să bată fazele fixe şi rar a ieşit de pe teren pe parcursul celor două reprize a câte 30 de minute, cât a durat meciul. Victoria echipei sale, scor 7-0 i s-a datorat şi lui, Nicolas marcând două goluri şi fiind felicitat la final inclusiv de părinţii celorlalţi puşti.

Verişorii Hagi şi Popescu

Kira Hagi, 15 ani

Fiica lui Gică Hagi e amatoare de fotbal, fiind o fană a Barcelonei şi a echipei Academiei tatălui său. Kira practică atletismul, dansul sportiv şi baletul.

Maria Popescu, 10 ani

Fata lui Gică Popescu e mai aproape de o carieră artistică decât sportivă. Maria îndrăgeşte teatrul şi chiar a urcat pe scena Teatrului de Comedie, unde a avut un mic rol într-o piesă alături de fetele lui Hai şi Adi Ilie.

Ianis Hagi, 12 ani

Băiatul "Regelui" îi calcă pe urme lui Gică Hagi. Ianis joacă fotbal la formaţia Academiei tatălui său şi, în această vară, a câştigat primul său trofeu important, titlul naţional la juniori.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net