Alexe, pe urmele idolului Mutu

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Giovani Becali i-a pregătit lui Marius Alexe o mare surpriză: un contract în Italia, la Cesena, dar, mai ales, şansa unui parteneriat, în ofensivă, cu Adi Mutu, care este modelul atacantului de 21 de ani. Dacă acum a ieşit soarele şi pe strada vedetei din „Groapă", viaţa nu a fost dintotdeauna generoasă cu fotbalistul „câinilor".

Trei sezoane de secetă. Talentul lui Alexe a sărit în ochii antrenorilor şi acţionarilor lui Dinamo în sezonul 2006-2007. Atunci, cu Mircea Rednic pe banca roş-albilor, atacantul a mers într-un cantonament cu echipa mare.

Deşi „Puriul" l-a remarcat în meciurile amicale, vorbind în termeni laudativi despre speranţa din lotul său, Alexe nu a prins niciun meci oficial. A fost trimis la echipa secundă, fiind chemat printre „seniori" numai când Rednic avea nevoie să completeze foaia de joc.

Jucătorul s-a plictisit să fie ignorat şi a cerut un împrumut la Astra, în Liga a doua. Marius a ajutat la promovarea prahovenilor, acesta fiind primul semn al renaşteri sale.

Italienii l-au „salvat". Împrumutul pe un an la Cesena, contra sumei de 600.000 de euro, ar putea fi mutarea ideală pentru Alexe. Dinamovistul a legat deja o legătură specială cu tehnicienii din „Cizmă". Practic, cariera atacantului a luat o cale ascendentă în mandatul lui Nicolo Napoli, la Astra, în 2009.

Atunci, jucătorul „câinilor" a prins tot mai multe meciuri în Liga I, fiind, alături de Liviu Ganea, golgheterul echipei. Evoluţiile bune l-au repropulsat la Dinamo, unde a dat peste un alt antrenor italian, Dario Bonetti.

Acesta l-a împins pe Alexe în primul „11" şi spre echipa naţională. „Bonetti m-a ajutat foarte mult. A discutat cu mine, m-a ascultat când am avut nevoie. Îi mulţumesc", a descris jucătorul relaţia cu fostul său tehnician.

Mutu, idolul din copilărie. După două sezoane bune la Dinamo, cea mai mare satisfacţie pentru Alexa este că, la Cesena, va face tandem în atac cu Adi Mutu.

„Briliantul" a fost dintotdeauna un model pentru tânărul jucător. Cei doi s-au întâlnit la naţională, unde Mutu l-a luat deoparte pe Marius, pentru a-i oferi sfaturi şi a-i împărtăşi din experienţa lui. În plus, starul naţionalei îl va ajuta pe Alexe să se acomodeze cu limba italiană.

Dinamo i-a pus cariera în pericol. Din cauza unei accidentări, vara trecută, cariera lui Alexe ar fi putut s-o ia din nou la vale.

După finalul sezonului 2009-2010, genunchiul jucătorului necesita operaţie pentru o refacere cât mai rapidă a unei mai vechi accidentări. Iniţial, acţionarii s-au opus intervenţiei chirurgicale, pe motiv că nu aceasta nu ar fi obligatorie.

Alexe a urmat timp de două luni tratamente care nu au dat rezultate, în cele din urmă şefii acordând OK-ul pentru operaţie. Ezitarea acţionarilor l-a costat pe Marius debutul sezonului precedent.

Îi scapă de datorii pe „câini". Dinamoviştii vor încasa 600.000 de euro pentru împrumutul lui Alexe dar suma respectivă nu va ajunge la bugetul echipei sau va fi folosită pentru achiziţii. Banii vor însemna doar o mică parte din datoriile de milioane de euro ale conducătorilor către stat, foşti acţionari şi terţe persoane.

Astfel, cei 600.000 de euro vor fi viraţi în diferite conturi dar şi către jucători, unii dintre ei neîncasând salariile de trei luni.

Asemănări Mutu-Alexe

* ambii s-au consacrat pe acelaşi post, atacant-stânga, însă sunt compatibili în primul „11" pentru că unul dintre ei ar putea fi avansat ca „vârf"

* sunt fani ai mărcii BMW: Alexe conduce un Seria 3, iar Mutu este proprietarul unui X5

* cei doi preferă numărul 10 pe tricou: Alexe fost decarul Astrei şi al lui Dinamo, iar Mutu a purtat „10" la Fiorentina şi la naţională

* freza ambilor este asemănătoare: tuns scurt şi cu bretonul ridicat

Mutu, comparat cu James Dean

Continuă reacţiile după transferul lui Mutu de la Fiorentina la Cesena. „A plecat nepedepsit, frumos şi blestemat precum James Dean în filmul Rebel fără cauză", a scris jurnalistul Stefano Cecchi într-un material din cotidianul La Nazione din Florenţa, comparându-l pe Mutu cu regretatul actor american.

Ciobotariu, salariu triplat

Înainte de plecarea în cantonamentul din Austria, acţionarii i-au făcut un cadou noului antrenor, Liviu Ciobotariu, pentru a-i arăta că-l susţin şi nu se gândesc la înlocuitori. Astfel, şefii lui Dinamo i-au mărit leafa tehnicianului de 40 de ani de la 1.000 de euro, atât cât obţinea din contractul de la Dinamo II, la 3.000 de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net