EXCLUSIV! El l-a adus pe Borcea la Dinamo!

Ultima actualizare:

    Victor Nunweiller
Victor Nunweiller

Victor, unul dintre fraţii Nunweiller, oamenii care au dat dinamoviştilor numele de „câinii roşii", a dezvăluit cum s-a schimbat soarta lui Cristi Borcea: „Ca rentabilitate, a ieşit mai bine acum decât ca fotbalist!".

În adolescenţă fostul preşedinte executiv al clubului din Calea Floreasca a fost coleg cu Florin Prunea, era atacant, dar la majorat a ajuns la Moreni. Acolo, alături de Victoria Bucureşti, era o adevărată colonie roş-albă. „Eram antrenor la Moreni şi el a venit la noi, de la Voinţa, în 1988. A fost în probe şi la început era dezorientat, era doar un copil de 18 ani, dar unul cu bun simţ.

Apoi, s-a acomodat, s-a integrat în grup şi i-am zis că rămâne. L-am apreciat pentru faptul că înţelegea repede şi l-am folosit ca stoper, dar şi ca mijlocaş. A stat aproape un an la noi, până în '89, dar a trebuit să plece", a povestit antrenorul de atunci al echipei, Victor Nunweiller. Iar, motivul pentru care fostul acţionar al roş-albilor a lăsat fotbalul a fost unul strict birocratic.

„Eu doream să-l păstrez în echipă, dar nu-l puteam legitima. La Automatica Moreni, cum se numea atunci, era un număr limitat de locuri şi fiecare primea o indemnizaţie din partea FRF, deci ca să-l iau pe el trebuia să plece altul. L-am ţinut şi în perioada de pregătire, dar nu s-a putut să intre în echipă. Atunci am vorbit cu el: «Nu te supăra! Eşti tânăr, dar nu te pot încadra». I-am spus să pună mâna pe carte, că posturile sunt blocate. Păi, nu puteam să-l ţin degeaba, ce făcea el la 18 ani şi fără servici? Am fost sincer cu el!", a continuat fostul portar al celor de la Dinamo Obor şi Victoria.

Era în 1989, a venit Revoluţia, iar Cristi Borcea a început să devină cunoscut în rândurile dinamoviştilor. A ajuns în scurt timp la Dinamo şi la 24 de ani era director de marketing. „De când era la Moreni era mort după Dinamo şi dacă nu ar fi fost problema aceea, ar fi ajuns un fotbalist bun...După câţiva ani, după ce plecase de la noi, era deja la Dinamo, sub influenţa lui Cornel Dinu, iar mai demult ne-am întâlnit la club şi mi-a zis: «Nea Victore, ai avut dreptate!»", a exclamat Nunweiller V.

Ţălnar nu are nici un obiectiv

Dorinel Munteanu a părăsit Dinamo pentru ruşii de la Mordovia Saransk, ultimul loc în prima ligă, iar roş-albii au apelat la "mantaua de vreme rea" Ţălnar, căruia nu i-au fixat niciun obiectiv clar.

Dorinel a fost al-9 lea tehnician care pleacă de la Dinamo de când echipa a câştigat ultimul titlu, performanţă reuşită de Rednic în 2006 - 2007.

De atunci, roş-albii sunt în căutări şi au rulat antrenori. Acum, din lipsa banilor, l-au adus pe omul care între mandatele pe la echipa mare sau Dinamo II se poate lăuda cu victoria istorică în faţa Stelei, în 2008, 2-1, când roş-albii au dus titlul la CFR în dauna celor din Ghencea.

"Am pus la punct toate detaliile şi am semnat un contract pe un an şi jumătate. Deocamdată nu am un obiectiv, dar sper ca la finalul sezonului să ocupăm un loc de cupe europene", a spus Ţălnar. "Ţânţarul" va fi ajutat de alte două foste glorii dinamoviste: Florentin Petre şi Gică Mihali, fostul colaborator al lui Dorinel Munteanu, Claudiu Niculescu declinând oferta şefilor: "principal" la Dinamo II sau secund pentru Ţălnar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net