«Mama lui Gică Popescu plânge întruna»

Ultima actualizare:

    Gică Popescu a rămas  foarte apropiat de  fostul său antrenor,  “Ţâcă” Zamfir, care,  ulterior, i-a devenit şi naş (Fotografii: Răzvan Păsărică)
Gică Popescu a rămas foarte apropiat de fostul său antrenor, “Ţâcă” Zamfir, care, ulterior, i-a devenit şi naş (Fotografii: Răzvan Păsărică)

Gică Popescu e închis de exact două săptămâni la penitenciarul Rahova, el primind o pedeapsă de trei ani, o lună şi zece zile în Dosarul Transferurilor. Acum, Nicolae Zamfir a dezvăluit ce fac părinţii ex-căpitanului Barcelonei, cine are grijă de copiii săi şi a explicat modul în care cumnatul Gică Hagi le este aproape.

„Click!": Domnule Zamfir sunteţi extrem de apropiat de Gică Popescu. Aţi luat recent legătura cu el?

Nicolae Zamfir: Deocamdată, nu am vorbit cu el. Cele patru vizite lunare sunt rezervate familiei, dar o să merg şi eu să-l văd.

Cum suportă familia faptul că el nu le va fi aproape ani de zile?

E o lovitură pentru toţi, suntem foarte marcaţi, dar viaţa merge înainte. Soţia sa, Luminiţa, are grijă de copii, ei îşi văd de şcoală... Vă daţi seama e greu mai ales pentru ei, dar cu toţii încercăm să ne revenim din şoc.

Mama lui Gică Popescu spunea că mai bine ar fi pedepsit-o pe ea Dumnezeu.

Ea plânge întruna şi e cu atât mai dificil cu cât starea sa de sănătate nu e deloc bună, iar problemele se accentuează. Dar, nu ne văităm! Noi cu toţii am pornit de jos, am fost săraci şi ne-am croit drumul în viaţă... Să vă spun ceva!

Vă ascult!

Gică a fost un sportiv exemplar. El când s-a retras nu a vrut să fie antrenor, a dorit să rămână în lumea fotbalului, însă în alte funcţii şi singurii care l-au ofertat au fost fraţii Becali. A stat la ei numai opt luni de zile şi când a avut incidentul cu fiscul, a plătit suma respectivă şi s-a retras. Nu a mai avut treabă cu firma respectivă. El nu este persoana etichetată în ultimul timp, e păcat de Dumnezeu să spui aşa ceva! Lui i se trag toate nenorocirile astea de când s-a apucat cu impresariatul...

Nicolae Zamfir

Nicolae «Ţâcă» Zamfir,
Nicolae «Ţâcă» Zamfir,

Spuneaţi de etichetă. Cum e Gică Popescu?

Nu vreau acum să spună lumea că m-am apucat să-l scuz. Nu! Cine se scuză, se acuză. Viaţa e o luptă permanentă, fiecare trebuie să aibă grijă, iar el nu a ştiut să facă mutările fiindcă nu a fost pregătit pentru România. El a stat 15 ani în străinătate şi a uitat ce e aici. Îmi spunea că o să vină şi o să rezolve problema fotbalului românesc împreună cu Hagi. I-am zis că-n şase luni o să albească! Hagi chiar are fire albe, dar pentru Gică, din păcate, a fost mai rău! Nu a albit, dar a ajuns unde a ajuns!

Ar putea scăpa mai devreme de trei ani. Se vorbeşte despre o graţiere.

A spus domnul Băsescu că poate să vină cu cinci milioane de hârtii... Oricum, nu e treaba noastră să ne amestecăm în aceste treburi.

Cât e închis ce se întâmplă cu proiectele sale? Şcoala sa de fotbal se închide sau va fi susţinută de Gică Hagi, aşa cum a anunţat Dumitru Dragomir?

Vorbeau unii de desfiinţare, dar nu e adevărat. Şcoala de fotbal activează. Am avut grijă de 250 de copii până la vârsta de 18 ani şi o să avem în continuare. Cât despre Hagi vă spun că a făcut un gest foarte frumos! Ei oricum sunt alături şi la bine şi la rău, aşa cum îi sunt şi eu lui Gică, singurul meu fin... Oricum nimeni nu vorbeşte de lucrurile bune pe care le-a făcut, ci se spun numai tâmpenii.

La ce vă referiţi?

A făcut şcoala de fotbal pentru Craiova şi pentru Universitatea. Oraşul nu ne-a ajutat cu nimic şi cei de la echipă nu au vrut să ia niciun jucător de la noi, iar el a băgat foarte mulţi bani. A ţinut o casă de orfani cinci ani de zile, iar eu cu fata lui mergeam şi făceam acolo Crăciunul. I-a ajutat pe cei de la Calafat, cu salarii şi tot ce le trebuie, a cumpărat de multe ori echipamente pentru cei de la Universitatea, dar astea nu contează!

„Baciul" a primit trei ani, o lună şi zece zile de închisoare, fiind acuzat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Popescu şi alţi şapte inşi din lumea fotbalului au prejudiciat statul şi unele cluburi cu peste 11 milioane de dolari şi se află închişi de la 4 martie. El a fost învinuit că prin conturile sale, ca angajat al firmei de impresariat a fraţilor Becali, s-au "plimbat" sume de bani pentru a se evita plata taxelor în cazul unor transferuri. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net