Toată Liga I a sărit în ajutorul lui Paşcovici

Ultima actualizare:

    ionela şi Cosmin alături de fiul lor, Denis
ionela şi Cosmin alături de fiul lor, Denis

Jucătorii mai multor echipe au strâns, în iarnă, 40.000 de lei, sumă ce acoperă o mare parte din tratamentul anual al micuţului Denis Paşcovici, în vârstă de 7 ani. Povestea fiului fostului jucător al celor de la Farul, UTA sau Dinamo a impresionat lumea fotbalului.

Drama a început în 2006, când medicii i-au comunicat lui Cosmin Paşcovici şi soţiei sale, Ionela, că fiul lor în vârstă de doar doi ani are o tumoare la creier.

De atunci, micuţul Denis a început o luptă continuuă cu boala, a suportat 12 intervenţii chirurgicale şi, într-un, final a învins.

Totuşi n-a putut scăpa de urmări, 80% din creier fiindu-i ars după tratamente!

Recuperarea decurge greu, medicaţia costă 4.000 de lei lunar, iar o dată la şase luni trebuie să efectueze un control de specialitate la Institutul Gustave Roussy din Franţa, factura pentru o singură vizită aici fiind în jur de 5.000 de euro.

După toate cheltuielile din ultimii ani, familia a ajuns la fundul sacului, astfel că a trebuit să ceară ajutor, mai ales că toate economiile s-au dus demult.

Cei care s-au oferit imediat să contribuie sunt foştii colegi ai lui Paşcovici, atfel că în contul deschis pentru Denis au început, încet-încet, să se adune bani.

10.000 de lei de la jucătorii lui Dinamo, 10.000 de lei din partea acţionarilor, 13.000 de lei la Universitatea Cluj, cu ajutorul lui Claudiu Niculescu, fostul său coleg din „Ştefan cel Mare", şi 7.000 de lei de la CFR Cluj.

În total, 40.000 de lei, sumă ce acoperă o cotă din tratamentul micuţului, mai puţin deplasările la clinica din Franţa.

În plus, mai multe persoane l-au ajutat lunar cu sume între 100 şi 200 de lei, iar alţii au creat o pagină de susţinere pe Facebook.

Datorită acestui sprijin financiar, Denis îşi continuă tratamentele şi evoluţia bună.

„Am fost acum la control în Franţa şi Denis face progrese, sunt paşi mici, dar sunt importanţi.

Soţia s-a întors de acolo cu un geamantan mare plin cu medicamente pentru el, care îi ajung până la vară, când ajungem din nou la control.

Acum mergem la psiholog şi la logoped cu Denis, pentru că nu prea vorbeşte din cauza atâtor probleme", a explicat Cosmin.

Ce bani a primit Paşcovici

10.000 de lei jucătorii lui Dinamo10.000 de lei acţionarii lui Dinamo13.000 de lei jucătorii de la "U" Cluj7.000 de lei jucătorii de la CFR Cluj

Total 40.000 lei

Cei care vor să-l ajute pe Denis Paşcovici pot depune bani în contul RO36BRDE020SV25174700200, deschis la BRD Constanţa

Statul îi ajută cu 12.000 € anual

Tratamentul lunar constă în administrarea unor hormoni de creştere, cu ajutorul unei injecţii speciale, totul fiind menit să-l ajute să se dezvolte fizic pe micuţul Denis.

Însă, pe lângă aceste cheltuieli se adaugă şi costul ridicat al controlului la medicii francezi, oamenii care au reuşit să-l vindece pe băiatul lui Paşcovici, deşi cazul său a fost unul special chiar şi pentru ei, fiindcă nu mai întâlniseră pe nimeni care să aibă 80% din creier ars.

Dar familia Paşcovici ar putea primi ajutor din partea Statului pentru că dosarul de ajutor a fost aprobat.

Astfel, autorităţile îi vor deconta 12.000 de euro anual, în baza facturilor pe care aceştia le vor prezenta după orice vizită la Institutul Gustave Roussy din Franţa.

L-a învăţat cu mingea de mic

Denis a încercat deja câteva pase cu tatăl său chiar pe stadionul Farului, iar în parc sau la grădiniţă, mingea e nelipsită din braţe.

Pe stadion

Îi place fotbalul, dar nu poate juca deoacamdată, însă tatăl său speră ca într-o zi Denis să-i calce pe urme.

La grădiniţă

În parc

Kassandra Rotariu a fost susţinută şi ea

Foştii fotbalişti de legendă ai României au organizat mai multe meciuri demonstrative, iar bani strânşi din bilete i-au fost donaţi lui Iosif Rotariu.

simeon stalpnicul png

Acesta a adoptat-o pe Kassandra, o fetiţă care mai are nevoie de 20 de operaţii pentru a duce o viaţă normală după ce bunica sa a mutilat-o.

Recent, în urma unui eveniment organizat la Sala Polivalentă, Rotariu a primit 8.000 de euro de pe urma tichetelor şi aşteaptă şi 10.000 de euro din partea lui Ştefan Stan, câştigătorul concursului "Vocea României".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
florin piersic facebook jpg
image
image
image
image
image
image
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net