Naşul cu finul joacă iar în familie! Formaţiile lui George Copos şi Vasile Şiman se duelează în Giuleşti

Ultima actualizare:

    Vasile Şiman (stânga)
Vasile Şiman (stânga)

Gigi Becali - Cristi Borcea este cel mai cunoscut cuplu de naş - fin din fotbalul românesc, dar imediat pe locul doi, vine cu siguranţă cuplul George Copos - Vasile Şiman. Patronii Rapidului şi Sportului Studenţesc se cunosc de zeci de ani, rapidistul fiind şi naşul de botez al copiilor lui Şiman.

Relaţia lor a suferit de-a lungul timpului o sumedenie de transformări.

Naşul Copos, în rolul zgârcitului, şi finul Şiman, în rolul lacomului, s-au împrumutat reciproc cu bani, s-au certat de nenumărate ori pe sumele la transferurile de jucători, au fost acuzaţi de blat şi au fost artizanii circului "Varga-Bălan", din 2009.

Înaintea meciului direct de azi, de la ora 20.30, când Rapid e obligată s-o învingă pe Sportul în Giuleşti pentru a rămâne în lupta pentru titlu, merită amintite cele mai bizare episoade ale acestui cuplu pestriţ, dar de nedespărţit al Ligii I.

Vara lui 2003, prima afacere. Copos face primele afaceri cu Şiman şi îi transferă de la Sportul la Rapid pe Galamaz şi Irimia în schimbul a 500.000 €. Peste un an, acelaşi drum e parcurs şi de Negru.

August 2006, Rapid are exclusivitate la transferuri. Începe circul. George Copos concurează toată vara cu Gigi Becali pentru transferurile lui Ionuţ Mazilu şi Costin Lazăr, iar rapidistul a câştigat.

Pentru 1,5 milioane €, cei doi jucători au trecut în Giuleşti. Copos şi Şiman au confirmat atunci că oferta Rapidului a fost egală cu a Stelei, dar a cântărit decisiv în alegerea făcută relatia lor de rudenie.

"Rapid e singura echipă cu care suntem dispuşi să negociem pentru transferuri de jucători", a confirmat atunci Şiman.

Martie 2010, au încercat să fenteze legea. După ce negociaseră o iarnă întreagă aducerea lui Varga şi Bălan în Giuleşti, Copos şi Şiman bat palma abia după expirarea perioadei de transferuri.

Cei doi jucători sunt folosiţi în primul meci al returului, cu Timişoara, care se sesizează şi face plângere la TAS. Rapid pierde cu 3-0 la masa verde, deşi pe teren câştigase cu 1-0, şi ratează Europa.

Mai 2010, ultima ceartă. Cei doi se acuză reciproc de eşecul transferului lui Varga şi Bălan şi anunţă că nu vor mai face afaceri niciodată.

"Regret ca l-am ascultat pe Vasile şi am eşuat în tentativa de a-i folosi pe Varga si Balan în acest retur. E doar vina lui!", a acuzat naşul.

"George ar trebui să de adovadă de caracter şi să nu caute vinovaţi în altă parte. Să se uite mai bine în oglindă. Nu mai fac niciodată afaceri cu el", i-a răspuns finul.

Iunie 2007, prima ceartă. Toată această relaţie, aparent indistructibilă, se duce de râpă şi demonstrează că orice prietenia ţine pînă la bani.

Naşul uită să mai achite suma de transfer a lui Mazilu şi Lazăr şi rămâne cu o datorie de 900.000 € faţă de fin.

Acesta se enervează şi i-l cere înapoi pe Mazilu. Totul s-a rezolvat şi Mazilu şi Lazăr au rămas1 în Giuleşti.

Rapid - Sportul

Duminică, ora 20.30, DIGI SPORT

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net