Ferguson, sub papucul soţiei

Ultima actualizare:
Cathy este  şefă în casă
Cathy este şefă în casă

Duminică, Sir Alex Ferguson împlineşte 25 de ani de când se află pe banca tehnică a lui Manchester United. În acest timp, a adus în vitrina clubului nu mai puţin de 37 de trofee.

Sir Alex Ferguson (69 de ani) este cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului englez. În 1999, după ce a reuşit tripla campionat-Cupă-Liga Campionilor, el a fost numit cavaler de Regina Elisabeta.

Ferguson nu ar fi reuşit aceste performanţe dacă nu ar fi avut parte de ajutorul soţiei, Cathy.

Axioma "în spatele oricărui bărbat de succes există o femeie puternică" este valabilă şi în acest caz. Imediat după ce a terminat şcoala, Alex s-a angajat ca steward la fabrica Remington Rand.

Cathy este  şefă în casă
Cathy este şefă în casă

Totodată, el juca şi ca atacant pentru echipa de amatori Queen's Park. În 1963, în timpul unei greve, el a cunoscut-o pe Cathy Holding.

În perioada aceea, Alex avea faţa plină de plasturi din cauza unei fracturi de pomete.

Fetei nu i-a păsat, l-a plăcut, iar trei ani mai târziu, mai exact pe 12 martie, cei doi s-au căsătorit.

Cathy este  şefă în casă
Cathy este şefă în casă

În 1968 a venit pe lume Mark, pentru ca în 1972 să se nască gemenii Darren şi Jason. Alex Ferguson a terorizat mulţi jucători, dar acasă nu mai face pe şeful.

Soţia Cathy este cea care stabileşte regulile. „La mine acasă nu o să găsiţi nici o dovadă a succeselor mele. Cathy este sătulă de fotbal", a povestit Sir Alex.

Tot tehnicianul a mai spus că înaintea sezonului 2007-2008 a pierdut două meciuri de pregătire deoarece soţia l-a reţinut pentru că trebuiau să se mute în casa din Wilmslow, Cheshire: „I-am spus soţiei că am meci, dar ea mi-a răspuns că trebuie să o ajut".


    Cathy este  şefă în casă
Cathy este şefă în casă

De altfel, Cathy, care acum are 72 de ani, nu a fost impresionată nici măcar de momentul în care Alex a fost numit cavaler.

„Când au sunat-o jurnaliştii să o întrebe despre acest titlu ea le-a răspuns «Nu credeţi că a primit destule distincţii?» I-a lăsat pe toţi mască", a mai spus Ferguson.

Nu l-a lăsat să se retragă în anul 2002

Înaintea sezonului 2001-2002, Sir Alex Ferguson şi-a anunţat intenţia de se retrage din antrenorat.

Dorea să petreacă mai mult timp alături de soţie şi nepoţi. După numai o lună s-a răzgândit şi a dat „vina" pentru asta pe... Cathy.

„A venit la mine şi mi-a spus că nu îmi voi da demisia. Mi-a spus că nu mă vrea pe acasă. Aşa că, în fiecare zi, la ora şapte, mă trimite la antrenamente", a povestit, râzând, tehnicianul în presa britanică.

La 31 decembrie, Sir Alex Ferguson va împlini 70 de ani, dar vrea să o mai antreneze pe United cel puţin încă trei sezoane.

„Mai am trei sau patru ani. Mă simt bine, iar când voi pleca, voi lăsa în urma o echipă tânără şi puternică. Una cu care să reuşească şi succesorul meu", a spus scoţianul.

Cifrele lui Ferguson la United

Campionate - 12Supercupe - 10Cupa Angliei - 5Cupa Ligii - 4Liga Campionilor - 2Cupa Cupelor, Supercupa Europei, Cupa Intercontinentală, Mondialul Cluburilor - 1Meciuri în care Ferguson s-a aflat pe banca tehnică a lui United - 1.409Victorii obţinute de când a preluat echipa - 836

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net