Ei sunt euro-eroii noştri!

Ultima actualizare:
Putem avea din nou  două echipe în Ligă
Putem avea din nou două echipe în Ligă

Liga Europa a ajuns în turul al treilea preliminar, cu doar doi paşi înaintea grupelor mult visate, iar România supravieţuieşte în competiţie cu toate echipele care au luat startul. Astra Giurgiu, Pandurii Târgu Jiu şi Petrolul Ploieşti s-au calificat la pachet după trei evoluţii personale de senzaţie.

Cea mai grea misiune dintre toate echipele româneşti a avut-o Astra Giurgiu. După 1-1 în tur, trupa lui Daniel Isăilă era obligată să câştige la Nicosia, în faţa Omoniei, sau să facă un egal cu minim două goluri înscrise pentru a se califica.

Românii au început ca din puşcă şi, în faţa a aproximativ 20.000 de spectatori, Budescu a deschis scorul în minutul 39, când şutul său deviat l-a păcălit pe portarul advers. După pauză au urmat însă clipe de coşmar pentru giurgiuveni, care s-au văzut egalaţi în minutul 55, dar şi cu un om în minus în minutul 60, după eliminarea lui Laban.

Aflată în corzi, Astra şi-a revenit din pumni tot datorită lui Budescu, care şi-a jucat încă o dată rolul de om decisiv şi a marcat golul victoriei printr-o execuţie superbă, la vinclu, în minutul 69. „Budescu a început să se maturizeze, i-a crescut nivelul inteligenţei. Cred că va fi un câştig mare pentru Astra, dar şi pentru fotbalul românesc", a afirmat patronul Ioan Niculae.

Dacă în turul II, Astra a avut cea mai grea misiune, în turul III au parte de un adversar accesibil, Trencin, din Slovacia. Un alt erou al serii de joi este fără îndoială brazilianul Eric de Oliveira. Acesta a dat trei pase de gol în Pandurii Târgu Jiu - Levadia Tallinn, 4-0, şi a fost practic artizanul calificării în faza următoare.

„Am învăţat că nu doar golurile sunt importante, ci şi pasele, atunci când echipa câştigă. Deja am uitat victoria cu estonienii şi trebuie să ne concentrăm pe Hapoel Tel Aviv, care este de alt calibru", a spus mijlocaşul de 27 de ani. Nu în ultimul rând, Petrolul a avut şi ea eroul ei în returul din Feroe. Tunisianul Younes Hamza a marcat două goluri de generic în victoria cu 4-0 de la Vikingur şi a fost cel care a consfinţit scorul de 7-0 la general. Pe cât de bine au nimerit în turul II, pe atât de rău au nimerit însă prahovenii în turul III, unde îi aşteaptă Vitesse Arnhem, locul patru sezonul trecut în Olanda.

Eric de Oliveira

A fost adus la Târgu Jiu de fostul său antrenor de la Gaz Metan Mediaş, Cristi Pustai, şi prin evoluţiile sale i-a confirmat încrederea acordată. Are patru pase de gol în acest sezon, trei în Liga Europa şi una în campionat. "Deşi a părut uşor, meciul cu estonienii ne-a stors şi a trebuit să dăm totul pentru calificare. În Europa, nimeni nu acceptă să părăsească competiţia fără să moară pe teren", a afirmat Eric.

Constantin Budescu

Are deja cinci goluri marcate în trei meciuri oficiale ale noului sezon, două în Liga Europa şi trei în campionat. La 24 de ani este una dintre speranţele Ligii I, dar a fost acuzat de şefii lui că mănâncă prea mult. "După meciuri nu bag sarmale şi grătare, ci doar în vacanţă. Nu ştiu câte kilograme am, ştiu că doar fotbal consum în exces", a declarat jucătorul după dubla cu Omonia.

Younes Hamza

Tunisianul a ieşit puţin din prim-plan la Petrolul, unde Bokila a luat anul trecut toţi laurii. Plecarea forţată a congolezului i-a oferit şansa să revină însă în primul 11 şi Hamza n-a dezamăgit. Are trei goluri în trei meciuri oficiale şi anunţă să fie din nou atacantul care rupea porţile pe vremea lui Valeriu Răchită, mai ales că acum şi Cosmin Contra pare să creadă mai mult în el.

Putem avea din nou două echipe în Ligă


    Putem avea din nou  două echipe în Ligă
Putem avea din nou două echipe în Ligă

Parcursul bun al echipelor noastre în aceste preliminarii de cupe europene poate face ca România să trimită din nou două echipe în Liga Campionilor, din sezonul 2015-2016. În acest moment, Liga I ocupă locul 15 în coeficientul UEFA, ultimul care ne permite să atingem acest obiectiv. Apărarea acestei poziţii este însă dificilă, pentru că Israel şi Cehia sunt la doar câteva sutimi în spate. Decisiv în acest aspect va fi duelul direct dintre Pandurii şi Hapoel, din turul III preliminar al Ligii Europa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net