Raţ, cu fetiţa la meciul de adio de la Şahtior

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Momente emoţionante pentru Răzvan Raţ, la meciul de adio de la Şahtior Doneţk. El a avut-o alături la această partidă pe fiica sa şi a fost „uns" căpitan de Mircea Lucescu.

Căpitanul naţionalei României a avut parte de o despărţire de vis de formaţia la care a evoluat începând din 2003. Destinul a făcut ca ultimul său meci la Şahtior, disputat duminică, 26 mai, să coincidă atât cu ziua sa de naştere (a împlinit 32 de ani) cât şi cu numărul 26 de pe tricou. În partida cu concitadina Metalurg (4-0), Mircea Lucescu l-a pus pe Raţ căpitan de echipă şi l-a scos în minutul 67 pentru a fi ovaţionat la scenă deschisă de întreg stadionul.

După meci, Raţ a fost îmbrăţişat de patronul Rinat Ahmetov şi de căpitanul de drept al formaţiei, Dario Srna

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Mai mult, coechipierii i-au organizat românului un coridor viu prin care Răzvan şi-a făcut ieşirea din scenă, la exact al 300-lea meci pentru Şahtior. La final, au urmat alte momente emoţionante, în care Raţ a fost îmbrăţişat îndelung de patronul Rinat Ahmetov şi de ceilalţi jucători. De asemenea, fotbalistul român a avut-o alături şi pe fetiţa sa de doi ani şi trei luni. De altfel, la conferinţa de presă, Răzvan Raţ a dezvăluit cât de mult contează familia în viaţa sa.

„Pe soţia mea, Iulia, am cunoscut-o aici, iar fetiţa noastră s-a născut la Doneţk. Mă simt unul de-al vostru. Pot spune că sunt 70 la sută ucrainean şi doar 30 la sută român", le-a spus Raţ jurnaliştilor ucraineni. Înainte de a se concentra pe noua sa echipă, West Ham United, Răzvan a enumerat cele mai importante trei momente petrecute la Şahtior în ultimii 10 ani. "E foarte uşor. Transferul meu aici, în 2003, câştigarea Cupei UEFA în 2009 şi singurul meu gol în Liga Campionilor, cu Braga", a spus Raţ.

Lucescu: «Doar el a rezistat presiunii»

Pus aparent în umbră de meciul de adio al lui Raţ, Mircea Lucescu s-a referit şi el la fotbalistul român.

simeon stalpnicul png

„Merită un plus de aplauze pentru că a fost singurul jucător român care a reuşit să răspundă exigenţelor mele, chiar dacă uneori l-am criticat. Au fost cinci români aici şi doar el a rezistat presiunii", a declarat Il Luce. La rândul său, Raţ şi-a permis o glumă la adresa lui Lucescu: „Mister, sper să nu vă dea nimeni afară de la Şahtior, cel puţin până luaţi Liga Campionilor".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net