Omorât de mingea venită cu 135 km/h

Ultima actualizare:

    Jucătorul a căzut în stare  de inconştienţă la câteva  secunde după impact.  Două zile mai târziu  a decedat în spitalul  din SydneyFoto: Gulliver/ GettyImages
Jucătorul a căzut în stare de inconştienţă la câteva secunde după impact. Două zile mai târziu a decedat în spitalul din SydneyFoto: Gulliver/ GettyImages

Doliu în sport! Jucătorul australian de cricket Phillip Hughes, care ar fi împlinit duminică 26 de ani, a decedat la două zile după ce a fost lovit în timpul meciului de o minge!

Accidentul, petrecut în timpul unui meci disputat marţi, la Sydney, între echipele South Australia şi New South Wales a şocat lumea sportului. Aflat la bătaie, Hughes a fost lovit în zona gâtului de mingea aruncată de Abbott. La câteva secunde după impact, el s-a prăbuşit în stare de inconştienţă, pe teren. De atunci, nu s-a mai trezit. A fost ţinut aproape două zile în comă indusă, dar corpul nu i-a mai rezistat.

S-a calculat apoi că mingea – care are o greutate de 160 de grame, dar, după ricoşarea din pământ devine grea ca o piatră – avea, în momentul impactului, o viteză de 135 km/h. Din păcate, fatalitatea a făcut ca, ferindu-se de minge şi întorcându-se într-o parte, Hughes - care era un jucător cu experienţă, cu 25 de meciuri pentru Australia – să-şi expună exact acea parte de gât care nu e apărată de casă! Mingea, venită cu putere din pământ (la cricket mingea e pusă în jos de un aruncător, care o trimite din alergare în pământ şi de acolo sare spre sportivul cu bâta) i-a provocat ruperea arterei vertebrale, ceea ce a dus la o hemoragie intracraniană. 

Faza care a produs tragedia


    Foto: Gulliver/ GettyImages
Foto: Gulliver/ GettyImages

Mingea aruncată de Abbott ricoşează cu putere la Hughes.

Hughes nu poate atinge mingea, se fereşte, şi aceasta îl loveşte în partea stângă a gâtului, neprotejată de cască.

Câteva secunde, Hughes a fost în şoc, cu mâinile pe genunchi. Apoi a căzut.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net