Mircea Lucescu: «Cât am pasiune, voi continua»

Ultima actualizare:

    Mircea Lucescu e antrenor de  40 de ani FOTO: EPA
Mircea Lucescu e antrenor de 40 de ani FOTO: EPA

Antrenor la Zenit, Mircea Lucescu a anunţat că nu renunţă la a sta pe banca tehnică, deşi are 71 de ani. În plus, rămâne un adept al fotbalului romantic, nedorind apariţia probei video. El a acordat un interviu pentru «Marca», în care a vorbit despre multe aspecte ale fotbalului.

… despre fotbalistul Lucescu: “Să fii fotbalist este maximum, este fără egal. Puteam evolua pe toate posturile din atac şi mi-ar fi plăcut să joc în străinătate. Am avut oferte de la Bordeaux şi Rennes, dar era greu să ieşi dintr-o ţară comunistă”.

despre Şahtior Doneţk: “Mă gândeam că o să stau un an, doi, dar am rămas 12. A fost o perioadă extraordinară, dar în vară am plecat fiindcă echipa nu a revenit la Doneţk şi doi ani am fost tot timpul în avioane, departe de casă, fără suporteri”.

despre retragere: “Cât am entuziasm şi pasiune voi continua. E incredibil că nu am avut nici un an sabatic, pentru că nu pot sta în casă. Am meritul de a fi fost 40 de ani la acest nivel, în special în fotbalul din Europa de Est, care a început să se dezvolte după 1990”.

despre tehnologia în fotbal: “Văd că se testează tehnologia, dar nu o voi accepta niciodată. În fotbal cel mai important nu este ce se întâmplă pe teren, ci la bar. Asta e ceea ce aduce oamenii pe stadioane. Când lucrurile vor fi precise, nu va mai fi la fel”.

despre Hagi: “A debutat la naţională cu mine la 17 ani. Dacă ar fi ajuns la Madrid cu doi ani mai devreme, ar fi avut o carieră uriaşă. Pentru mine era ca Maradona”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net