Începe Liga a II-a, campionat falimentar

Ultima actualizare:

    Dan Alexa vrea să-i ducă pe rapidişti în prima ligă
Dan Alexa vrea să-i ducă pe rapidişti în prima ligă

Eşalonul secund se reia în acest weekend, dar pe lângă câteva echipe care trag la promovare, majoritatea sunt la un pas de desfiinţare.

Doar echipele care se bat la promovare, Dunărea Călăraşi, Rapid Bucureşti, Academica Clinceni, Dacia Unirea Brăila şi Farul Constanţa, din Seria I, respectiv FCM Baia Mare, CSM Râmnicu Vâlcea, UTA, Chindia Târgovişte, Gaz Metan Mediaş şi CS Mioveni, din Seria a II-a, sunt sigure că vor termina campionatul. În rest, problemele financiare şi lipsa rezultatelor pot determina mai multe cluburi să se retragă.

Sezonul regulat se va încheia la 2 aprilie, iar campionatul se va relua pe 9 aprilie cu doar 12 echipe în fiecare serie, şase în play-off şi şase în play-out. Ultima etapă a Ligii a II-a va avea loc pe 4 iunie, după care vor urma jocurile de baraj pentru stabilirea ultimelor echipe care vor părăsi acest eşalon. Pe 8 şi pe 11 iunie vor avea loc cele două manşe ale duelurilor dintre ocupantele din fiecare serie ale locurilor 9 - pentru evitarea retrogradării şi locurilor 2 - pentru stabilirea echipei care va participa la barajul pentru promovarea în Liga I. Câştigătoarea acestei ultime duble va juca pe 18 iunie un meci, într-o singură manşă, cu ocupanta locului 12 din primul eşalon, pentru a se decide ocupanta ultimului loc liber din sezonul 2016-2017 al Ligii I.

Până acum, Comisia de Disciplină şi Etică a FRF a hotărât, la începutul acestei luni, excluderea din campionat a cluburilor FC Caransebeş şi FC Bihor Oradea, ca urmare a neachitării obligaţiilor financiare faţă de mai mulţi jucători. FC Caransebeş adunase oricum o penalizare record, de 84 de puncte. O altă grupare sancţionată cu 15 puncte, Metalul Reşiţa, intenţionează să ducă la bun sfârşit campionatul. Fosta campioană a României din sezonul 2010-2011, Oţelul Galaţi, este într-o situaţie critică. Pentru a face rost de fonduri, clubul şi-a scos la vânzare autocarul, un microbuz şi şase autoturisme. Dacă acţiunea va avea succes, Oţelul va putea continua campionatul cu juniorii, după ce activitatea primei echipe a fost suspendată în urmă cu o lună de administratorul judiciar, iar jucătorii au fost lăsaţi să plece la alte cluburi. FC Oţelul SA este în insolvenţă, iar pe 6 aprilie este ultimul termen în acest proces, când ar trebui prezentat şi aprobat un nou plan de reorganizare, altfel urmând a se declanşa falimentul. Nici Gloria Buzău, echipă anchetată de FRF pentru implicarea în mafia pariurilor, nu se simte prea bine. “De doi ani şi jumătate Viorel Ion ţine echipa asta, şi o spun cu mare responsabilitate, numai din datorii rostogolite! Dacă se merge la fel, este moarte lentă şi mai bine ar retrage echipa”, a răbufnit antrenorul Viorel Ion.

Probleme mari au şi alte prim-divizionare, precum FC Braşov sau Universitatea Cluj.

PODIUM CLASAMENT SERIA I

1. Dunărea Călăraşi 17 10 6 1 39-10 36

2. Rapid Bucureşti 16 11 3 2 25-7 36

3. Academica Clinceni 17 10 3 4 33-17 33

PODIUM CLASAMENT SERIA A II-A

1. FCM Baia Mare 18 10 5 3 32-12 35

2. CSM Rm. Vâlcea 18 10 5 3 31-15 35

3. UTA Bătrâna Doamnă 18 9 6 3 34-20 33

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net