Interviu cu Florin Andone: "Mama e încă femeie de serviciu!"

Ultima actualizare:

    Florin Andone  e vedeta celor  de la Cordoba
Florin Andone e vedeta celor de la Cordoba

Florin Andone este de departe cel mai necunoscut „tricolor” din acest moment. Atacantul Cordobei nu are nicio legătură cu fotbalul românesc, dar a fost chemat să ducă naţionala la Euro 2016. Cu un accent de spaniol get-beget şi cerându-ne ajutorul când nu-şi aducea aminte vreun cuvânt românesc, fotbalistul s-a destăinuit pentru Click!.

  • Click!: Florin, cum ai ajuns în Spania şi cum te-ai apucat de fotbal? 

Florin Andone: Mama şi-a refăcut viaţa alături de un alt român, după moartea tatălui meu, şi când au plecat la muncă ne-au luat şi pe mine şi pe fratele meu. Eu aveam 10 ani, iar el 13. El a mers primul la o echipă dintr-un sat din zona Valenciei. Apoi, m-a luat şi pe mine cu el şi antrenorul m-a plăcut.

  • Crezi că dacă rămâneai în ţară ajungeai tot fotbalist?

Sunt convins că nu. Probabil ajungeam cel mult un profesor de sport. În România trebuie să ai o susţinere mare că să ajungi sus, iar eu în afară de echipa satului meu natal şi câteva meciuri pentru juniorii lui Botoşani n-am prins mai mult.

  • Cui îi datorezi ascensiunea în Primera Division?

Antrenorului Djukic. El m-a luat la echipa mare, deşi eu am contract cu echipa a doua, care joacă în a treia divizie. Am avut şi noroc, trebuie să recunosc, pentru că nu prea erau atacanţi în lot şi am putut să joc.

  • Ce s-a schimbat de atunci în familia ta?

Nimic. Mama e în continuare femeie de serviciu, în Castellon, iar tatăl meu vitreg e şomer. Deocamdată nu şi-a găsit nimic de muncă.

  • Te mai leagă ceva de România?

Absolut nimic. Mai am nişte mătuşi şi nişte veri prin Botoşani, dar nu m-am mai văzut de mult cu ei. Fiecare cu drumul lui. În ţară, în vacanţă, am venit în urmă cu doi ani şi jumătate. Am fost cu fratele meu şi am stat 10 zile. 

  • Unde te vezi jucând în continuare?

Nu mă văd plecând din Spania, chiar dacă Cordoba va retrograda. Sunt liniştit şi ştiu că voi ajunge sus.

  • Cine din România te-a sunat prima dată?

Daniel Isăilă a venit pentru nişte cursuri la Atletico Madrid şi mi-a spus că ar vrea să mă şi vadă la treabă. A venit la meciul meu cu Getafe şi a fost impresionat. Acum sunt la lot şi sper să şi debutez cu Insulele Feroe.

E plin de tatuaje, unul e cu numele tatălui

Florin Andone n-a avut o viaţă uşoară până acum, deşi spune că în copilărie nu i-au lipsit nimic din lucrurile de bază. Pentru a-şi aduce aminte constant de tot ce a fost şi nu mai este, fotbalistul a decis să se tatueze simbolic. Astfel, are patru mesaje pe corp. Primul pe care şi l-a făcut este cu numele tatălui său, Mihai, pe antebraţul drept. Apoi, fotbalistul şi-a scris o frază într-o limbă moartă pe toată lungimea mâinii stângi, iar pe glezna dreaptă are trei iniţiale ale celorlalţi membri ai familiei. Nu în ultimul rând, Florin are o Biblie deschisă tatuată pe pectoralul stâng, dar acest desen a promis că ni-l va arăta altădată, sub forma unei sărbătoriri a unui gol cu tricoul scos. Chiar dacă va lua cartonaş galben. 

Locuieşte cu «Shakira» lui

Florin Andone s-a mutat din casa părinţilor lui în Cordoba, situat în provincia Andalucia, puţin mai la nord-est de Sevilla. Aici şi-a închiriat o casă, dar pe care o împarte cu alte două suflete. „Locuiesc cu iubita mea, Yolanda, care este din Columbia, şi cu căţelul nostru pe care îl iubim foarte mult. Ei sunt hobby-urile mele. Ori de câte ori sunt liber ieşim la plimbare prin oraş şi asta mă relaxează cel mai mult”, ne-a spus fotbalistul.

Românul a cunoscut-o pe frumoasa domnişoară Riveros la o cafenea unde aceasta lucra ca ospătăriţă. Privind-o pe Yolanda nu putem să nu ne gândim la o celebră conaţională a acesteia, Shakira, şi ea iubită de fotbalist, dar de asemenea a unuia mai celebru, catalanul Gerard Pique. Spre deosebire de ei, Florin şi Yolanda n-au încă un copil împreună, dar îl folosesc pe acest post pe buldogul lor francez, jucăria casei.

La 21 de ani, cei doi nu se gândesc încă la căsătorie, dar orice se poate întâmpla în anii următori.

7 lucruri neştiute despre... Florin Andone

  • Mâncarea preferată: Paella cu pui
  • Echipa de suflet: Rapid
  • Idolul lui: Andriy Shevchenko
  • Animalul preferat: Câine (rasa Buldog francez)
  • Se simte acasă în: Spania
  • Alt campionat la care se uită: Premier League
  • Vicii: Fotbalul. Nu bea, nu fumează
image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net