EXCLUSIV Thiago Lopes: "Nu regret lipsa de fair-play!"

Ultima actualizare:
Iuliu Mureşan şi-a apărat jucătorii
Iuliu Mureşan şi-a apărat jucătorii

CFR Cluj s-a calificat în semifinalele Cupei României, dar victoria cu 4-3 de la Mioveni a fost umbrită de un gest nesportiv al ardelenilor. Foştii campioni au egalat la 3 în minutul 86, în urma unei faze lipsite de fair-play. Unul dintre actorii negativi ne-a dezvăluit însă cum a gândit în acel moment al jocului.

Cu patru minute înainte de final, Mioveni o conducea pe CFR cu 3-2 şi ardelenii erau disperaţi că nu mai au timp să egaleze. Un jucător al argeşenilor s-a prăbuşit pe gazon, acuzând o accidentare, iar coechipierii săi au dat mingea în aut pentru a permite medicilor să intre pe teren. La reluare, Susic a repus, iar Chanturia a degajat spre poarta Mioveniului cu intenţia fair-play de a da adversarului mingea. Acum începe anomalia. Thiago Silva nu lasă balonul să ajungă la portarul gazdelor, o interceptează şi pasează decisiv către Tade, care înscrie pentru 3-3. Click! a încercat să afle direct de la ambii actori negativi explicaţiile gestului, dar doar unul a dorit să vorbească.

"Aş face la fel, pentru că nu mai aveam timp să egalăm!"

Dacă Tade a părut puţin ruşinat şi ne-a rugat să-l înţelegem pentru refuzul de a da interviuri, Thiago, primul care a greşit practic la faza respectivă, n-avea nicio remuşcare. „Nu regret nimic. Nu mă interesează ce spun oamenii. N-a fost lipsă de fair-play, ci o fază normală de joc. Cei de la Mioveni au tras tot meciul de timp şi voiau să tragă şi la acea fază. În plus, jucătorul lor care a căzut nu mi s-a părut prea accidentat. După ce Giorgi Chanturia a degajat, cei de la Mioveni trebuiau să joace balonul. Ei au preferat să facă tot antijoc, să lase mingea să se scurgă încet spre portar, iar noi nu mai aveam timp să egalăm. Aş face oricând la fel”, a declarat portughezul, care până să vină în România a evoluat doar în ligi inferioare.

L-am întrebat cum s-ar simţi el dacă ar fi fost în tabăra adversă, dar Thiago a răspuns: „N-aş fi supărat. Trebuie să urmăreşti faza tot timpul şi să ai mingea sub control. A fost o greşeală a lor, nu a noastră. E normal să fie supăraţi că au pierdut, dar CFR a fost mai bună, a marcat 4 goluri şi a meritat calificarea. Discuţia despre rejucare mi se pare penibilă”, a spus fotbalistul de 26 de ani venit la Cluj de la SC Covilha.

Conducerea îi apără pe Lopes şi Tade

Ion Crăciunescu e fost arbitru internaţional
Ion Crăciunescu e fost arbitru internaţional

Normal ar fi fost ca măcar de faţadă, după ce s-au văzut oricum cu sacii în căruţă, conducătorii CFR-ului să acuze gestul jucătorilor clujeni. N-a fost însă deloc aşa. ”Şi noi am luat gol la fel, în urmă cu 4, 5 ani, cu Bistriţa. Am pierdut, dar am tăcut. Golul a fost valabil. Important e că ne-am calificat. Îi respect pe cei de la Mioveni, îi felicit pentru modul cum au luptat, dar meciul ţine 90 de minute, iar noi am fost mai buni”, a spus preşedintele Iuliu Mureşan.

Arbitrul nu cunoaşte regulamentul

Claudiu Niculescu a ratat victoria carierei
Claudiu Niculescu a ratat victoria carierei

Mai există un vinovat pentru marcarea în condiţii suspecte a golului al treilea al clujenilor: arbitrul Dragoş Istate. Ion Crăciunescu, fostul şef al CCA, spune că golul n-a fost incorect doar moral, ci şi legal. „Articolul 12 din Regulamentul FIFA, la secţiunea comentarii, spune că centralul e obligat să sancţioneze orice fotbalist care arată lipsă de respect faţă de joc, inclusiv în acest gen de faze. Istrate trebuia să oprească jocul, să-i arate galben lui Thiago şi să dea lovitură liberă pentru Mioveni”, a spus fostul mare arbitru român.

Niculescu: «Mă aşteptam să ne lase să înscriem şi noi!"


    Claudiu Niculescu a ratat victoria cariereiFoto: Răzvan Păsărică
Claudiu Niculescu a ratat victoria cariereiFoto: Răzvan Păsărică

Claudiu Niculescu, antrenorul „victimelor” de la Mioveni, nu-şi revenise din şocul ratării calificării nici a doua zi după joc. Acesta a declarat pentru un site de sport că a revăzut de mai multe ori imaginile şi consideră că a fost o lipsă clară de fair-play. „Am văzut nişte filmuleţe cu astfel de situaţii şi tot timpul echipa cealaltă îşi repara greşeala lăsând-o pe cea dezavantajată să marcheze la faza următoare. Asta în ţările civilizate însă, nu în România. E clar că am ratat o şansă imensă”, a spus tehnicianul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net